Rögle besegrade Skellefteå på bortais för första gången på nio år.
Rögle besegrade Skellefteå på bortais för första gången på nio år.

Rögle bröt nio år gammal svit: "Var på tiden"

Rögles mardrömssvit är bruten. För första gången på nio år lyckades man besegra Skellefteå på bortais.

ANNONS
|

Matchslutet blev en kopia av Skellefteås senaste. Fast tvärtom. Mot Örebro kunde man kvittera i sista sekunden och sedan avgöra i förlängningen när motståndarna drabbats av ett matchstraff.

Nu var det Rögle som kunde kvittera tre minuter före slutet. Strax efteråt åkte Skellefteås Jesper Jensen på ett matchstraff för huvudtackling så att Skånelaget fick numerärt överläge även i förlängningen.

Möller brände jätteläge

Då kunde inte ens en storspelande Mantas Armalis i Skellefteås mål stå emot längre.

- Visst var det lite grann samma scenario som senast även om de kunde kvittera lite tidigare den här gången. Tycker ändå att vi kontrollerar det bra tills vi får den där utvisningen. Vi har ju också ett friläge där Oscar kan avgöra, sade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

ANNONS

Han syftade på Oscar Möllers jättechans strax innan slutet när han i numerärt underläge kom helt fri med Justin Pogge i Rögles mål.

Förra omgången blev Möller hjälte i slutsekunderna, den här gången var det Pogge som vann duellen.

Annars hade Skellefteåforwarden inlett den här matchen på samma sätt som han avslutade den förra – med att göra mål. Efter bara två minuter gav Oscar Möller Skellefteå ledningen med 1–0, hans 100:e fullträff i SHL.

Retfullt straffmål

Men kånelaget skapade massor av chanser och Linus Sandin kunde kvittera två gånger. Först till 1–1, sedan till 2–2 efter att Skellefteås Albin Eriksson missat pucken men inte målet när han sköt straff.

Missen lurade Pogge kapitalt och gummitrissan gled retfullt förbi honom in i mål. Men Rögle kom tillbaka på nytt.

Med segern bröt man både sin egen mardrömssvit i Skellefteå och satte stopp för västerbottningarnas succéfyllda 2019. Efter fem raka segrar för Skellefteå blev det nu stopp.

- Vi gör en stor match. Är inte så effektiva framåt men håller oss till vår gameplan och lyckas kvittera sent, sade Rögles tränare Cam Abbott.

ANNONS

Båda lagen saknade sina vassaste anfallsvapen. Skellefteås Joakim Lindström är skadad medan Rögles Leon Bristedt är avstängd. Men andra klev alltså fram.

TT

ANNONS