Rogers arbetsmiljö är inte den allra bästa... KLUBBEN

Det är väl tveksamt om arbetsmiljöverket, eller något liknande, skulle godkänna Roger Kubenkas arbetsförhållande. Inte när han jobbar på IF Leikins kansli utan när han extraknäcker – utan betalning – som speaker på IF Leikins hemmamatcher.

ANNONS
|

Speakerbåset på Sannarps A-plan lämnar en hel del i övrigt att önska, nämligen.

– Det är säkert perfekt för friidrott, säger Roger med ett snett leende, men för fotboll är det inte speciellt ändamålsenligt kan man väl uttrycka det.

Förvisso inte. Speakerbåset, som egentligen är tidtagartorn för friidrott ligger helt logiskt i höjd med mållinjen för löpning – alltså i linje med ena fotbollsmålet. Detta innebär att Roger inte sitter direkt centralt placerad. Ena målet har han bra koll på, men i övrigt ser han inte så mycket. Det finns en hel del bjälkar som skymmer sikten ut mot den övriga delen av planen.

ANNONS

– Men det brukar lösa sig ändå, tillägger Roger som är en optimistisk själ. Värst är det att hänga med i alla byten, men jag brukar ha hjälp av kompisar och er från HP för att hålla reda på vad som händer på plan och vid sidan om.

Klart att vi ställer upp för Roger Kubenka.

Speakerbåset är kanske inte en idealisk som pressläktare men skön att ha tillgång till när det är busväder på Sannarp vilket det är då och då.

– Högtalarna är väl inte de allra bästa, säger Roger. Sitter man för nära får man tinnitus och är man längre ifrån hörs ingenting. Och det är kanske lika bra det... Man slänger väl ur sig en och annan kommentar som kanske inte är riktigt passande.

– I och för sig är det väl inget betungande arbete att vara speaker, fortsätter han. Lite pappersarbete och en del ringande blir det under och efter matchen. Vad vi skall göra är ganska strikt reglerat. Det är klart man är ju låst halva dagen, men det får man ta. Att just jag blev speaker berodde nog mest på att det inte fanns någon annan som ville ha det.

ANNONS

Roger är dock mycket mer än speaker i IF Leikin. Han har tagit över efter Boris "Didi" Bengtsson som allt i allo i föreningen. Han jobbar heltid på kansliet och har gjort det sedan 1994 och Leikin är tillsammans med Crystal Palace i engelska första ligan är lagen i hans hjärta.

– Kristallpalatset är Londons Hammarby. Jag blev frälst när jag såg dem besegra Manchester United på TV med 4–0. Jag var i London och såg Crystal Palace mot Birmingham. Missade deras ledningsmål eftersom jag var toaletten, men det blev ett till dess bättre.

Varmt om hjärtat ligger också ungdomsfotbollen. Det är alltså ingen slump att han under hans många år som tränare ägnat sig åt ungdomslag i flera föreningar, Trönninge IF, Leikin, Centern etc. Som aktiv var det Nyhems BK som gällde, men hans karriär blev allt för kort. En reumatisk ryggskada tvingade honom att sluta allt för tidigt.

,

,

– Jag provtränade med HBK när jag var 17 år, men fann rätt snart att det inte var något för mig, säger Roger.

,

,

Så småningom hamnade han alltså i Leikin, en klubb som han alltid beundrat, inte minst för dess ungdomsverksamhet.

,

,

– Vi hade ett mycket bra ungdomslag när jag spelade i Nyhem. Vann det mesta men lyckades aldrig slå Leikin, konstaterar han.

,

,

De tre senaste åren har han tränat ett av Centerns ungdomslag, men i år är han ledig.

,

,

– Skall bli intressant att se hur det går. Det är många år sedan jag inte hade något lag som jag varit ansvarig för, säger Roger.

,

,

Hur går det för Leikin i år?

,

,

– Vi har ett bra lag, duktiga tränare, bra grundspel och duktiga spelare. Vårt försvarsspel är riktigt bra, vilket inte direkt varit något kännetecken för Leikin under åren. Med lite flyt kan vi vara med i toppen.

,

,

Om inte Leikin vinner serien, vem gör det då?

,

,

– Det finns inget Högaborg i år så det är nog rätt öppet. IFK Fjärås är en kandidat.

,

,

Vem vinner Derbytrean?

,

,

– Leikin!

,

,

Roy Sjögren

,

,

035–147533| 0703–172995

,

,

ANNONS