Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Padelbanorna i Vilshärad, som ska rivas innan den 26 augusti enligt ett belust från byggnadsnämnaden i Halmstad kommun.
Padelbanorna i Vilshärad har blivit framröstade till Sveriges läckraste utebanor av Padelfebers läsare. Bild: Johan Persson

Rivningshotade banorna utsedda till ”Sveriges läckraste”

Padelbanorna i Vilshärad ska rivas senast i augusti, annars väntar miljonböter.
Samtidigt har banorna blivit utsedda till Sveriges läckraste utebanor, av Padelfebers läsare.
– Vi är jävligt glada för vi har varit jävligt ledsna under en lång tid. Det här gör att vi får lite mer energi, säger ägaren Per Boström.

I en omröstning arrangerad av Padelfeber har läsarna under de senaste veckorna kunnat rösta fram sin favorit av alla utomhusbanor för padel i Sverige. I finalen ställdes padelbanorna i Vilshärad mot Kneippbyns banor på Gotland.

Vilshärad tog hem finalen övertygande, där över 2 000 personer röstade på alternativet. Något som naturligtvis gör anläggningens ägare Per Boström väldigt glad.

– Vi är otroligt glada för det. Vi vet ju om att anläggningen är fin och mycket uppskattad. Men det är fantastiskt skönt när man inser hur många som har röstat på oss och hur många som har kämpat och verkligen gått in för att stötta oss och rösta fram oss. Det känns helt otroligt fint. Det är många års slit bakom och man får ett gott betyg och ett kvitto på att man har gjort rätt, säger ägaren.

Banorna måste rivas

Historien med padelbanorna i Vilshärad är välkänd vid det här laget. Byggnadsnämnden har bestämt att banorna ska rivas, då det inte funnits något bygglov för banorna.

LÄS MER: Padelhallen ska bort – ”Vi tvingas riva vårt livsverk”

Samtidigt menar Länsstyrelsen att banorna strider mot miljöbalken och när ägarna ansökte om dispens fick de avslag. Det ärendet ska så småningom tas upp i mark- och miljödomstolen.

På grund av coronapandemin fick ägarna mer tid på sig att ta bort banorna av byggnadsnämnden, där det senaste beskedet är att banorna ska bort innan den 26 augusti. Annars väntar en miljon i böter.

Hoppas utnämningen hjälper

Ägarna hoppas nu att omröstningen kan hjälpa deras sak.

– Ärligt talat har jag ingen aning om det ändrar någonting. Men det bevisar i alla fall hur många som vill ha det kvar. Och någonstans i slutändan borde det rimligtvis, i demokratins namn, vara befolkningen som bestämmer, säger Per Boström.

Är det en majoritet som tycker att den ska vara kvar?

– Givetvis. Det ser man i en sådan här omröstning. Du ser vilken enorm stöttning vi har, nu uttryckte det sig i sociala medier. Vi har ett enormt stöd. Folk är helt förtvivlade, de kommer ner till oss varje dag. Väldigt, väldigt många kommer ner varje dag och frågar hur de kan hjälpa till.

Innan padelbanorna ska rivas kommer Vilshärad mellan den 24 och 26 juli att stå värd för Swedish Padel Tours, en tävling som är den andra deltävlingen för säsongen. Touren innehåller åtta deltävlingar där de högst rankade padelspelarna i Sverige deltar.

LÄS MER: Padelhallen i Vilshärad får ingen dispens - strider mot miljölagar

LÄS MER: ”Byggnadsnämnden gör självständig bedömning”

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!