Jerry Riordan med Ringostarr Treb efter segern i Hugo Åbergs Memorial i fjol.
Jerry Riordan med Ringostarr Treb efter segern i Hugo Åbergs Memorial i fjol. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/arkiv

Riordans nya stjärnhäst klar för nytt storlopp

Jerry Riodan får en ny chans att vinna Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Halmstadtränarens nya stjärna Zarenne Fas får den tionde och sista platsen till storloppet i Malmö.

ANNONS
|

Jerry Riordan vann Hugo Åbergs Memorial för ett år sedan med Ringostarr Treb.

Elitloppsvinnaren från 2018 är numera pensionerad från de stora scenerna – men det fortsätter komma framgångsrika hästar från Riordans stall.

Zarenne Fas vann i höstas Axel Jensens minneslopp på Bjerkebanan i Norge och var senast tvåa i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg.

Nu får femåringen den tionde och sista platsen till Hugo Åbergs Memorial, som körs på Jägersro i Malmö på tisdag, den 28 juli.

– En spännande häst med stor potential. Han är ju inte helt synad i den äldre eliten ännu. Dessutom är Jerry Riordan titelförsvarare i Åbergs, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

ANNONS

Hugo Åberg Memorial körs över 1 609 meter och har 1,6 miljoner kronor i förstapris.

Ytterligare en Halmstadhäst deltar, nämligen Cokstile, som tränas av Wilhelm Paal – som styrde Ringostarr Treb till segern i fjol.

Övriga hästar i startfältet är Vitruvio, Double Exposure, Milligan’s School, Ble du Gers, Ecurie D, Campo Bahia, Racing Mange och Tae Kwon Deo.

LÄS MER:Ringostarr Treb vann Hugo Åbergs Memorial

ANNONS