Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingrid Lindblad fortsätter att spela bra golf i US Open och klarade cutten med god marginal efter en ny bra insats. Bild: ERIK WILLIAMS
Ingrid Lindblad fortsätter att spela bra golf i US Open och klarade cutten med god marginal efter en ny bra insats. Bild: ERIK WILLIAMS

Ringenästalangen fortsätter storspela i US Open

De svenska amatörerna fortsätter att överraska i US Open.
Linn Grant är tvåa totalt och Ingrid Lindblad från Ringenäs GK är på delad 14:e plats efter en ny bra runda.
– Ingrid har hög kapacitet och det ska bli spännande att se vad det leder till, säger Thomas Lindström, tränare i Ringenäs.

Lindström är den här veckan på plats i Houston för att följa sin adept på nära håll och han har inte behövt känna sig besviken.

Ingrid Lindblad, som gör debut i US Open, klättrade ordentligt i resultatlistan under den andra dagen efter att ha gått ett slag under par i regnet på Champions golf club.

Ringenästjejen låg på 37:e plats när hon började dagen och redan efter sex spelade hål hade hon gjort fyra birdie. Problemet var bara att Lindblad missat på det 14:e hålet (började på tionde) och svarat för en trippelbogey på par 4-hålet.

I övrigt var det en stabil runda och på sista nio gjorde Lindblad en ny birdie. Totalt på rundan blev det 70 slag och med -1 totalt är Ingrid sex slag efter ledande japanskan Hinako Shibuno.

– Det är jättebra av Ingrid att ha klarat cutten efter två dagar spel. Nu gäller det bara att hon fortsätter som hon har gjort, undviker misstag och utnyttjar chanserna när de kommer, säger Thomas Lindström.

Hela tio svenskor är med i årets US Open – nytt rekord – och sju av dem får spela vidare i helgen.Närmast bakom Grant finns två lagkompisar från EM-guldlaget tidigare i år: Lindblad och 21-åriga Maja Stark som delar 20:e plats på par.

Av de blågula proffsen är Linnea Ström, Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist bäst, alla +2 och på delad 36:e plats.

US Open sköts upp från juni till december på grund av coronaläget och prispotten är den största inom damgolfen, där vinnaren får en check på en miljon dollar (drygt åtta miljoner kronor).

Men Lindblad får inte ta emot några pengar då hon fortfarande är amatör.

Fler lokala sportnyheter hittar du här