Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Silverlaget. Ringenäs GK fick ta emot silvermedaljer för andra året i rad när lag-SM avslutades på Barsebäck. I laget ingick, stående från vänster: Ingrid Lindblad, Julia Lind, Frida Svensson, Thomas Lindström (coach). Knästående: Josephine Janson, Lynn Carlsson, Julia Engström och Emma Svensson.

Ringenäs tvåa i Sverige: ”Gjorde vårt bästa”

Ringenäs GK nådde inte hela vägen fram i lag-SM på Barsebäck. Trots delad ledning inför sista dagen blev det silver – i år igen. Men ändå var det inte jätteledsna miner efteråt.

– Vi har haft en jätterolig vecka tillsammans i laget och att komma hem med SM-silver är ett extra plus. Det är klart att vi gick för guldet och har kapaciteten, men vi gjorde vårt bästa under hela veckan och till slut så spelade Hills bättre än oss, säger Lynn Carlsson, 23.

Ringenäs låg jämsides med Hills GK från Mölndal överst på leaderboarden inför lördagens avgörande singelspel.

Men Lynn Carlsson, till vardags på Europatouren, var den enda av de fyra Ringenässpelarna som lyckades avsluta med en runda under par, som är 71 slag på Donald Steel-banan.

Carlsson gick runt på 70 slag, medan Julia Engström landade på 74 och Josephine Janson och Emma Svensson båda på 75, totalt 294 slag.

Hills kvartett – bestående av Linda Wessberg (70 slag), Beatrice Wallin (71), Andrea Grimberg-Lignell (73) och Amanda Linnér (74) – gick samtidigt på 288.

Sex slag bättre alltså, och det räckte för att Mölndalsklubben skulle försvara sitt SM-guld från i fjol. Då som nu med Ringenäs på silverplatsen.

– Till slut så är det återigen marginalerna emot oss. Det är verkligen så det känns. Med tanke på att det är så få slag som skiljer efter nästan 1 200 slag så kan det lika gärna svänga på sista hålet, säger Ringenäs coach Thomas Lindström.

Han pekar ut en särskilt avgörande faktor i singelspelet:

– Att vi inte sätter fler puttar än vad vi gör. Vi spelar det långa spelet minst lika bra, men får i färre puttar och exakt vad det beror på har jag inte riktigt hunnit analysera igenom ännu.

Hills totalscore blev 1164 slag medan Ringenäs slutade på 1170.

Barsebäck blev trea på 1184, medan Halmstad GK – som låg sexa inför slutronden – föll till en slutlig åttondeplats på 1208.

Halmstad slog ut med nio slag upp till bronsplatsen och hade vissa förhoppningar om att kunna avancera.

– Vi gjorde en helt okej singelprestation, men vi behövde göra något absolut extra samtidigt som de andra skulle tappa och så blev det inte, konstaterar coachen Katarina Michols.

Sofia Björkman noterade dagens bästa score (73) hos HGK, medan Emelie Rosén gick runt på 76 slag, Madeleine Ziegert på 77 och Sofia Grönberg Whitmore på 82.

I damernas division 1 södra, som spelades på Öijared GK, slutade Haverdals GK fyra.

I herrettan blev det en tredjeplats för Haverdal i den västra gruppen medan Ringenäs slutade fyra och Halmstad femma i den södra serien.

Alla resultat (extern länk)

Fler lokala sportnyheter hittar du här