Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Favorit i repris? Ringenäs GK:s spelare hissar lagledaren Thomas Lindström efter förra årets SM-guld. Spelarna som grejade segern då var, från vänster: Julia Engström, Emma Svensson, Frida Svensson, Fanny Johansson, Josephine Janson och Lynn Carlsson.

Ringenäs hoppas på nytt SM-guldfirande

Skrällartat SM-guld som nykomling för ett år sedan. Nu hoppas Ringenäs GK på en ny triumf i SM för klubblag. – Jag har inte känt i gänget att de känner sig pressade, säger lagkaptenen Thomas Lindström.

Klubblags-SM avgörs på Barsebäcks golf- och countryklubb onsdag–lördag. Förutom Ringenäs är Halmstad GK lokal representant i damklassen (inga lokala herrlag deltar).

Men medan Halmstad med nöd och näppe klarade sig kvar i elitklassen i fjol, så nådde nyuppflyttade Ringenäs hela vägen upp till förstaplatsen.

Fem sjättedelar av guldlaget är med även i år – inklusive 15-åriga jättetalangen Julia Engström, nyss hemkommen från US Open-debuten i USA. Saknas jämfört med i fjol gör Frida Svensson, som ersätts av junioren Ingrid Lindblad

Thomas Lindström hymlar inte med ambitionerna.

– Ja, vår målsättning är att försvara guldet. Vi känner att vi har utvecklats under det här senaste året och vi har absolut chans att försvara guldet om vi får ut spelet som vi har i oss, säger han.

Men han räknar med tuff konkurrens och varnar särskilt för nyuppflyttade Hills GK, Vasatorp, Karlstad och fjolårstvåan Göteborg.

Halmstad GK backade kraftigt förra året efter medalj både 2014 (brons) och 2013 (silver). Facit blev en elfteplats – bara sex slag från nedflyttning.

HGK-tränaren Katarina Michols säger så här inför årets batalj:

– Vi har ett lag som har kapacitet för att vara med i toppen om allt stämmer under veckan, men vi är ödmjuka inför den uppgiften. Det är många bra lag på plats och det gäller att alla får ut max av sitt spel. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!