Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Jonathan Ring jublar efter sitt andra mål mot Östersund.

Ring frälste Djurgården mot Östersund

Tredje raka segern för Djurgården. Tacka Jonathan Ring för det. Vänsteryttern låg bakom hemmalagets samtliga mål när Östersund besegrades med 3–1 på Tele2 arena.

Djurgården har rest sig efter två käftsmällar mot lokalrivalerna Hammarby och AIK.

Efter vårens två derbyförluster på Tele2 arena (de enda nederlagen för "Blåränderna" efter elva omgångar) har Stockholmsklubben nu gått segrande ur tre matcher i rad.

På söndagen var det ett formsvagt Östersunds tur att förlora mot Djurgården – och det mycket tack vare Jonathan Ring. En spelare som har fått det att lossna under nya tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

- Jag har fått bra förtroende av tränarna och spelet passar mig bättre när vi har ett stort bollinnehav. Så för mig känns det bara positivt. Vi spelar en fotboll som verkligen passar mig, säger Ring efter sina två mål mot Östersund.

Först kvitterade han matchen till 1–1 efter att Astrit Ajdarevic med en fin framspelning hittat honom i en fri yta till vänster. Ring gjorde inget misstag och avslutade omställningen med att placera bollen i mål intill den bortre stolpen.

Bakom alla Dif-mål

Östersund, som dessförinnan hade tagit ledningen via ett välriktat skott från Tesfaldet Tekie, fick inte spelet att stämma och skulle bli straffade en gång till innan halvtidssignalen ljöd.

Den här gången var Ring med i förarbetet när hans inlägg förlängdes av Erik Berg i straffområdet innan mittbacken Jacob Une Larsson fick bollen förbi målvakten Sixten Mohlin och pangade in bollen i det tomma målet.

I den andra halvleken hade Djurgården bud på flera mål men det var först i den 71:a minuten som matchen punkterades.

Ännu en gång var det Ring som fick läget att avsluta en spelvändning och i en närmast identisk position som när han gjorde 1–1 stänkte han in 3–1 med vänstern – den här gången med ett avslut högt upp intill den första stolpen.

Hyllades av Lagerlöf

Efter matchen fick tvåmålsskytten inte helt oväntat beröm av sin tränare Thomas Lagerlöf.

- Han har gjort det bra under hela vårsäsongen, ända sedan vi startade igång i vintras. Han passar vårt sätt att spela, han kan slå sin spelare i en mot en, gå i djupled och kombinera sig fram, säger han på presskonferensen och fortsätter:

- I dag gick bollarna in för honom, men han kanske har gjort ännu bättre matcher tidigare. Han kunde ha gjort några mål till i dag. En jätteduktig spelare som jobbar hårt varje dag.

Ring var inte långt ifrån att noteras för sitt första hattrick i Djurgården men fick nöja sig med två mål för dagen.

- Ja, jag hade några skottlägen som kunde ha smitit in, men jag fick ändå göra två i dag så jag får vara nöjd med det.

TT: Tre raka vinster och nu är ni bara tre poäng efter serieledande Malmö. Känns det som att ni har något på gång i år?

- Ja, verkligen. Vi har bra spelare och ett bra lag. Det vet vi om. Det ser ganska bra ut, vi är med där uppe och är bara tre poäng efter. Det gäller bara att fortsätta. Nu har vi Sirius borta och tar vi tre poäng där så har vi gjort en godkänd vårsäsong.

För Östersunds del ser det mörkare ut. Jämtlandslaget har nu tre raka förluster och fem matcher i följd utan vinst.