Christian Eriksen gjorde två mål mot Wales. Arkivbild.

"Riktiga" Danmark vann – Frankrike likaså

Danmarks stjärnor var tillbaka på planen efter avtalsbråket. Då klev den största danska stjärnan fram. Christian Eriksen gjorde båda målen i 2–0-segern mot Wales i Nations League. I Frankrike hyllades VM-guldhjältar – som också bjöd tillbaka till sina fans med en seger mot Nederländerna.

|

Efter ett temporärt avtal som skrevs i torsdags så var det ett danskt herrfotbollslandslag som åter ställde starkast möjliga lag på banan i mötet med Wales i nystartade Nations League. Detta efter att Danmark spelat genrepet mot Slovakien med ett lag bestående av spelare från lägre divisioner i och med landslagsspelarnas strejk.

Inga mål för Bale

"Det är bra för landslaget och för alla i dansk fotboll att vi kan spela den viktiga Nations League-matchen med det riktiga landslaget och åter få fokus på det sportsliga", sade Danska fotbollförbundets Jesper Møller i ett pressmeddelande då.

Och ja, det visade sig också vara ganska bra för dansk fotboll i deras Nations League-premiär.

Tottenhamstjärnan Christian Eriksen satte tonen med sitt 1–0-mål efter dryga halvtimmen. Och det var också Eriksen som skulle utöka ledningen efter en dryg timmes spel, när han sköt in 2–0 från straffpunkten. 2–0 blev också slutresultat då Wales, ledda av Real Madrid-stjärnan Gareth Bale på topp, inte lyckades få hål på det danska försvaret.

Giroud avgjorde

I Frankrike möttes 2018 års världsmästare av ett storslaget tifo och en mäktig inramning. Det blev dessutom seger med 2–1 i deras andra Nations League-match hemma mot Nederländerna. Kylian Mbappé ordnade en fransk ledning i första halvlek, som sedan kvitterades av Ryan Babel, för dagen med håret färgat illrosa, i andra halvlek. Den okonventionella frisyren var dock inte tillräcklig för att störa fransmännen, som återtog ledningen kort därefter genom Olivier Giroud.

För Norge, under ledning av svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck, föll borta mot Bulgarien med 0–1 trots ett stort chansövertag. Matchen var Norges andra efter segern mot Cypern (2–0) i deras premiär i torsdags.