Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallands Equestrians ridande lagledare Peter Månsson var inte alls nöjd med lagets insats i Elitallsvenskan i hästhoppning. Arkivbild. Bild: Roger Larsson
Hallands Equestrians ridande lagledare Peter Månsson var inte alls nöjd med lagets insats i Elitallsvenskan i hästhoppning. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Tuff helg för lokala elitlaget – från SM-final till nästan kval

Från finalplats i lag-SM i vintras till att vara snubblande nära nedflyttningskval nu. Den försenade starten av Elitallsvenskan i hästhoppning blev inte alls vad Hallands Equestrians hade hoppats på.

Laholmslaget slutade, efter en åttonde- och en sjätteplats i Mölndal, sexa totalt i den västra zonen – på samma poäng (5,5) som sjuan Varbergs RK, som tvingas till återkval.

För att skilja lagen åt fick sista dagens placering avgöra. Där trumfade Hallands Equestrians sjätteplats Varbergs åttondeplacering.

– Det här var inte så lysande. Vi hade några bra ryttare och några mindre bra, och sedan hade vi för mycket fel helt enkelt. Viktor (Edvinsson) ska till Slovakien nästa helg så därför hade vi inte tillgång till hans bästa hästar och sedan hade vi någon häst som var sjuk, säger Hallands Equestrians ridande lagledare Peter Månsson.

Laholmslaget kvalade in till SM-finalen i vintras, men hoppade av på grund av bristande förberedelser i coronapandemins spår.

Årets elitallsvenska skulle egentligen ha startat veckan efter påsk, men premiären ställdes in när ridsporten även drabbades av EHV-1-viruset. I stället bantades grundserien till att endast bestå av helgens två omgångar.

Halmstads Fältrittklubb hade häng på en plats i SM-semifinalen (dit de tre bästa lagen gick) efter felfria ritter av Alice Rosenqvist och Anna Stenberg och en tredjeplats i lördagens 1,30-hoppning.

Men i söndagens 1,40-klass med 1,5 i poängkoefficient fick HFK nöja sig med fjärde plats och petades därmed även ned till fjärdeplatsen sammanlagt.

I stället knep Nääs, Hagen och Billdal de tre semifinalplatserna.

LÄS MER: Hallands Equestrians hoppar av SM-finalen – riktar kritik mot förutsättningarna

Fler lokala sportnyheter hittar du här