Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Talangen fyra i SM-finalen – på OS-medaljörens häst

Paralympicsstjärnan Louise Etzner Jacobsson födde upp hästen.
Nathalie Henriksson Lindvall, 12, red Harlequin Pride till en fjärdeplats i SM-finalen i dressyr i Laholm.
– Det var väl kul, tycker Björbäcksryttaren.

Laholms Ryttarförening arrangerade i helgen dressyr-SM för andra året i rad.

I fjol var det lag-SM. I helgen var det SM-medaljerna för juniorer (till och med 18 år) och children (12-14-åriga ryttare på stor häst) som stod på spel parallellt med föreningens årliga Sommardressyr.

Två lokala ryttare hade kvalat in i children-klassen. Nathalie Henriksson Lindvall, som tävlar för Björbäcks RF, lyckades bäst med en sjätteplats i lördagens inledande program, en fjärdeplacering i söndagens final och en sammanlagd sjätteplats.

Rädd för fotograferna

Söndagens insats gladde mest i SM-debuten.

– Han blev rädd för kameramännen i går så att han hoppade till i galoppen. I dag gick det mycket bättre. Jag kom igenom hela programmet utan att lägga någon extra volt och han hoppade inte till eller någonting, säger Nathalie Henriksson Lindvall.

”Han” är hästen Harlequin Pride, som är uppfödd av Louise Etzner Jacobsson, som tog bronsmedalj i Paralympics i Rio de Janeiro 2016. Harlequin Pride ägs numera av Jessica Jacobsson i Ljungby – men Louise Etzner Jacobsson har inte släppt kontakten.

– Hon är en tränarkollega till mig som jag har känt i många, många år. Louise vet om att Nathalie är här så klart. De har koll på oss via Facebook och vi pratar via Messenger, berättar mamma Catrin Henriksson.

Sämre söndag

För Laholms RF:s Felicia Sjö, snart 14, på Stella var det tvärtom: en bra lördag, där hon var femma, och en sämre söndag, där hon var åtta, vilket också blev hennes sammanlagda placering.

– Hon blev lite seg inne på banan i dag så jag fick inte fram henne och fick några missar. Men jag är jättenöjd. Det mesta var väldigt bra, säger Felicia Sjö.

SM-guldet i children-klassen vanns av Irma Wickström, Södertälje, på Bossa Nova. Juniorguldet togs av Ida Persson, Kullabygden, på Tago.

Extra glad åt det senare var Halmstads Fältrittklubbs landslagsryttare Johanna Due-Doje, som tränar Ida Persson. Due-Boje själv segrade, utanför SM, i Grand Prix-klassen för seniorer med Mazy Klövenhöj. HFK-duon fick 72,790 procent av domarna, vilket var nytt personbästa.

LÄS MER: Lokala klubbens vädjan inför SM: ”Kom inte hit!”

LÄS MER: Lokala ryttartalanger klarade kvalgränsen till SM

Fler lokala sportnyheter hittar du här