Linn Arvidsson från Harplinge vann dubbla SM-guld.
Linn Arvidsson från Harplinge vann dubbla SM-guld. Bild: Privat

SM-guld och silver till talangen från Harplinge

Två guld och ett silver. Ponny- och children-SM i hoppning på Grevagården utanför Skövde blev en stor framgång för Harplingeryttaren Linn Arvidsson, 13.
– Jag är väldigt nöjd, säger hon.

ANNONS
LocationHarplinge||

Linn Arvidsson tävlar för Helsingborgs Fältrittklubb, men bor med pappa Niklas Arvidsson – som själv är dubbel svensk seniormästare – och övriga familjen på Fjällaregården i Harplinge sedan 2018.

Hon är med i ungdomslandslaget och ingick tidigare i höst i det svenska lag som slutade tvåa bakom Tyskland i Nations Cup för children (12–14-åriga ryttare på stor häst) i Belgien.

Första SM-gulden

Hennes SM-medaljer kom alla i inverkansridning, det vill säga stilhoppning, som var första omgången av tre i mästerskapet.

Linn Arvidsson vann C-ponnyklassen på Hembys Florian och D-ponnyklassen på Oldrock Megan samt tog silver i children-klassen på Glenmorangie.

SM-gulden är hennes första.

ANNONS

– Det är väldigt stort, tycker hon.

Är det något speciellt man måste tänka på i inverkansridning jämfört med vanlig hoppning?

– Nej, jag rider mest som vanligt. Jag brukar inte tänka så mycket på det.

Linn Arvidsson blev däremot utan medalj i de vanliga hoppklasserna. Men det var nära, eftersom hon blev totalfyra i D-ponnyklassen, femma i children och tia i C-ponnyklassen.

Rev andra hindret

I childrenfinalen var hon och Glenmorangie ett av sex så långt felfria ekipage som gick till omhoppning om medaljerna, men de rev redan på det andra hindret.

I samma klass blev det en sjundeplats för Halmstadryttaren Alice Rosenqvist, som numera tävlar för Skyrup. I D-ponnyklassen slutade Hannah Blomberg och Olivia Juréen från Halmstads Fältrittklubb på 18:e respektive 19:e plats.

I dressyr-SM i Helsingborg nådde Johanna Josse, Hallands Equestrians, högst av de lokala ponnyryttarna med en sjundeplats på Dream Surprise i kategori C, klass 2 (för ryttare som är 17–20 år).

Tilda Nilsson, Tönnersa Ridklubb, var elva på Bjerregårds Herkules i kategori C, klass 1 (till och med 16 år), medan Esmeralda Viktorsson, Halmstads FK, slutade på 14:e plats i kategori D, klass 1, med Polsbery Pericles.

LÄS MER:Lokala klubbens offensiva planer med svenske mästaren

ANNONS