Sophia Söderlind, som tävlar för RK Styringe stall, och hästen Dream Scene tog brons i riksfinalen i Sugar Cup
Sophia Söderlind, som tävlar för RK Styringe stall, och hästen Dream Scene tog brons i riksfinalen i Sugar Cup Bild: Privat

Problemhästen har blivit en medaljör med Sophia

Hennes första häst fick avlivas. Dream Scene ville inte hoppa. Men Sophia Söderlind, 15, kämpade på – och i helgen tog hon och Dream Scene brons i riksfinalen i Sugar Cup i fälttävlan.
– Jag är oerhört tacksam över att jag fick den ponnyn, säger Styringeryttaren.

ANNONS
LocationSkövde||

Sugar Cup är en tävlingsserie för nya fälttävlansryttare. Det tävlas enbart i terrängmomentet och i stället för tid betygsätts ekipagen av stildomare.

Riksfinalen gick utanför Skövde. Sophia Söderlind och Dream Scene slutade trea i den äldre gruppen för ryttare som är 14–18 år.

– Jag var väldigt nervös, men det gick jättebra. Vi var felfria på hinder, men jag tabbade mig lite, hann inte svänga och gjorde en volt. Då måste de tyvärr göra avdrag. Jag fick 7,9 poäng av domaren som första poäng, vilket var högst av alla, så hade jag inte gjort den missen så hade jag vunnit, berättar hon.

ANNONS

Nu blev det 7,4 poäng för Styringeekiaget. I stället vann Isabelle Jerndal, Skanör-Falsterbo, och hästen Rockefeller S på 7,7 poäng.

Det har inte heller tidigare varit raka spåret för Sophia Söderlind. Hennes första häst fick avlivas. När hon fick Dream Scene i fjol blev det nya bekymmer.

– Vi har haft väldigt mycket problem med henne. Hon har varit väldigt känslig, har svårt att lita på folk och det har varit problem med hoppningen för hon har stannat. Så det har varit svårt att tävla, berättar hon.

– Så tänkte vi att vi kan prova på terrängen lite och se om hon tycker att det är kul, för där behöver man ganska mycket mod både som häst och ryttare. Då provade vi på Sugar Cup och det har verkligen funkat jättebra. Hon tycker att det är skitkul. Så det har varit en resa både för mig och ponnyn. Hon har gett mig jättemycket.

Nu vill Sophia Söderlind fortsätta att satsa på fälttävlan och hoppas på att få rida SM nästa år.

LÄS MER: Läs mer om ridsport på Hallandspostens specialsajt

ANNONS