Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads Fältrittklubbs styrelse är åter fulltalig – och beslutsför – efter helgens extra allmänna möte. Bild: Carl Fredrik Johansson
Halmstads Fältrittklubbs styrelse är åter fulltalig – och beslutsför – efter helgens extra allmänna möte. Bild: Carl Fredrik Johansson

Nya avhopp inför Fältrittklubbens fyllnadsval

Krisdrabbade Halmstads Fältrittklubb har åter en beslutsför styrelse. Men helgens fyllnadsval föregicks av nya avhopp – både bland potentiella styrelsekandidater och i valberedningen.

Valberedningen kunde presentera sitt förslag på nya styrelseledamöter och två suppleanter på föreningens Facebook-sida först klockan 22.23 på fredagskvällen – mindre än 16 timmar innan det extra allmänna mötet skulle hållas på lördagen.

Enligt valberedningens ordförande Lovisa Aldrin hade då ”ett antal kandidater valt att kliva av processen”.

– Det var några som klev av precis innan beslutsmötet. Men de kandidater som blev valda, de blev inte valda för att de var de enda som fanns utan de blev valda för att de har den kompetens som vi tror behövs i styrelsen, säger hon till HP.

Ja, finns rätt kompetens i styrelsen nu, till exempel vad gäller erfarenhet av att arrangera tävlingar?

– Den kompetensen finns delvis, men det behöver inte heller vara i styrelsen som den kompetensen finns eftersom det finns två tävlingsgrupper – en för hopp och en för dressyr – som jobbar med tävlingar. Så det är inga problem. I en ideell förening behöver inte styrelsen göra precis allt, svarar Lovisa Aldrin och fortsätter:

– Jag tycker att det känns lite trist att du ställer frågan på det sättet för det finns absolut personer i styrelsen som har kompetens till det – sedan har de kanske inte själva anordnat en tävling, men de har absolut varit både funktionärer och gjort annat inför tävlingar. Så det ska nog gå bra.

Halmstads Fältrittklubbs styrelse har inte varit beslutsför sedan den 19 april efter att fyra av de åtta ledamöter som valdes in i en då helt ny styrelse vid det ordinarie årsmötet i februari hade hoppat av.

Det extra allmänna mötet, som genomfördes digitalt, följde valberedningens förslag och röstade in Tommy Göransson och Lisa Lindholm som nya styrelseledamöter samt Anna-Karin Karlsson och Desirée Bik som nya suppleanter.

Valberedningen gick dock inte oskadd ur processen. Två av fem ledamöter avgick ur valberedningen före det extra allmänna mötet.

– Ja. Till mig sade de att de tyckte att det tog väldigt mycket tid – vi har ju lagt ned väldigt mycket tid under den här veckan på det, varje kväll – så de kände inte att det var något som de ville göra mer. Men de var med på beslutsmötet så det var efter det som de lämnade, uppger Lovisa Aldrin.

Så alla fem i valberedningen stod bakom förslaget på nya styrelseledamöter?

– Ja. Japp, säger Lovisa Aldrin.

LÄS MER: HFK:s styrelse inte längre beslutsför efter nya avhopp

Fakta: De sitter i Halmstads Fältrittklubbs styrelse

Marie Osbeck (ordförande), Pernilla Strutz, Anna Mörner, Maria Ljungnér, Tommy Göransson, Lisa Lindholm, Anna-Karin Karlsson, Desirée Bik.

Fler lokala sportnyheter hittar du här