Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lokala ryttartalanger klarade kvalgränsen till SM

Förre helgens tävlingar på Laholms Ryttarförening gav inte bara en, utan två lokala glädjeämnen.
Både Felicia Sjö från hemmaklubben och Nathalie Henriksson Lindvall från Björbäcks Ryttarförening, klarade SM-kvalgränsen i dressyrklassen children.

Coronapandemin har ställt in en rad tävlingar inom ridsporten under hela våren. Därför beslutade sig Svenska Ridsportförbundet att kvalificeringen till SM i dressyr i Laholm i juli bara krävde ett tävlingsresultat över kvalgränsen istället för det tidigare krav på två.

När både Felicia Sjö och Nathalie Henriksson Lindvall red över 63,000 % i förra helgens tävlingar i Laholm innebar det att bägge har klarat av gränsen för att kunna ta sig till SM i dressyrklassen children.

Nathalie red fina 70,709 på sin häst Harlequin Pride, vid bara tionde ritten på hästen som hon lånat av Jessica Jacobsson.

– Än så länge har det gått bra men någon gång har han inte velat gå framåt så han har backat istället, säger Nathalie själv.

Felicia å sin sida klarade av 66,834 med hästen Stella som hon fått använda av Annica Strömberg.

– Det kändes jättebra. Jag var lite chockad för vi hade ganska många missar men så fick vi ändå så bra procent så jag var väldigt glad och nöjd, säger hon.

Endast 15 ekipage får tävla i finalen av SM, men på grund av läget med coronapandemin kan det bli svårt för andra ryttare att hitta tävlingar som de kan kvala in på.

Klara för sitt första ”riktiga” SM

För Felicia och Nathalie skulle det bli det första ”riktiga” SM de ställt upp i, efter att bägge tidigare varit med i underklassen Mellberg Cup, som det tävlas i samtidigt som ponny-SM.

– Då ska jag skriva till mina vänner som inte tycker att ridning är en sport, säger Nathalie.

– Det är jätteroligt att få representera klubben på hemmaplan, säger Felicia.

Fler lokala sportnyheter hittar du här