Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Harplinge Ridklubb – här representerade av, från vänster, verksamhetschefen Malin Stenström och ordföranden Angelica Bellborg Abrahamsson – inleder ett samarbete med Jenny och Niklas Arvidsson på Fjällaregården. Bild: Carl Fredrik Johansson
Harplinge Ridklubb – här representerade av, från vänster, verksamhetschefen Malin Stenström och ordföranden Angelica Bellborg Abrahamsson – inleder ett samarbete med Jenny och Niklas Arvidsson på Fjällaregården. Bild: Carl Fredrik Johansson

Lokala klubbens offensiva planer med svenske mästaren

Harplinge Ridklubb flyttar fram positionerna.
Ett färskt samarbete med elitryttaren Niklas Arvidsson med familj inleds i helgen med SM-kval i hoppning. Nästa steg är en helt ny ridanläggning.
– Vi är i dialog med kommunen, säger ordföranden Angelica Bellborg Abrahamsson.

Det smids offensiva planer på slätten nedanför Harplinge kyrka.

Dubble svenske mästaren Niklas Arvidsson med familj köpte Plönningegymnasiets gamla ridanläggning Fjällaregården 2017. Samtidigt har Harplinge Ridklubb vuxit ur Per Lars gård på andra sidan samhället.

Nu gör de gemensam sak och börjar med att arrangera SM-kval för juniorer, unga ryttare och children på Fjällaregården i helgen.

– Vi har inte kunnat ha en hopptävling på två år. Vi har en gammal anläggning som har sina brister och har inte riktigt underlag som håller för den här typen av tävling. Så vi är jätteglada och tacksamma att vi kan ha det här goda samarbetet med familjen Arvidsson, säger Angelica Bellborg Abrahamsson.

Ny anläggning på gång

Tanken är det ska bli fler och större tävlingar ihop längre fram. Men även samverkan på andra sätt. För ridklubben och Arvidssons är på väg att bli grannar.

– Vi är i dialog med kommunen kring att byta anläggning och det är faktiskt Prästgården precis här bredvid som är under diskussion. Eller diskussion – det är ganska långt gånget, uppger Angelica Bellborg Abrahamsson.

Harplinge Ridklubb har i dag 160 ridande i veckan och 80 ryttare i kö. Så en uppgradering av faciliteterna ses som nödvändig.

– För att kunna bedriva en säker och trygg ridskola och kanske utöka lite så behöver vi en modernare och funktionell anläggning, poängterar Angelica Bellborg Abrahamsson.

– Och även att vi får över hästarna på denna sidan landsvägen, med närhet till skogen. I dag måste vi över den, tillägger klubbens verksamhetsansvariga Malin Stenström.

Vill ha ridsportcenter

Familjen Arvidsson – som förutom pappa Niklas består av hustrun Jenny och likaledes hopptävlande barnen Linn och Lucas – bedriver redan i dag utbildnings- och lägerverksamhet på Fjällaregården upptill det egna tävlandet.

Men planerna på att göra mer har funnits där ända sedan de flyttade in 2018. Niklas Arvidsson säger:

– Det var det som var meningen med det hela, att i framtiden när jag inte ska tävla längre kunna göra något annat och ha det som ett tävlings- och träningscenter. Då hade det varit en stor fördel om Harplinge flyttar hit så att vi blir riktiga grannar. En ring på vattnet ska kunna bli två, tre fyra, fem ringar.

LÄS MER: Toppryttaren har intagit Plönninge

LÄS MER: Rekordsumma till kampen mot barncancer

Fler lokala sportnyheter hittar du här