Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads FK kunde arrangera en tävling i helgen, men har annars drabbats av stora inkomstbortfall under coronakrisen Bild: Roger Larsson/arkiv
Halmstads FK kunde arrangera en tävling i helgen, men har annars drabbats av stora inkomstbortfall under coronakrisen Bild: Roger Larsson/arkiv

Kommunens svar om krisande ridklubben

Halmstads kommun passar tills vidare på frågan om stöd till Halmstads Fältrittklubb, som dras med svåra ekonomiska problem och riskerar att behöva stänga sin verksamhet.

– Jag har varit i kontakt med Jonas (Bergman, kommunstyrelsens ordförande) så vi kommer föra en dialog och så får vi se vart vi landar. Vår förvaltning har haft en tät dialog med föreningen under de senaste åren och inte minst under pandemitiden så där kommer vi också att föra en dialog, säger teknik- och fritidsnämndens ordförande Håkan Björklund (C).

HP rapporterade i går att Halmstads FK befinner sig i akut ekonomisk kris och ”som en sista utväg” undrar om det är möjligt att få ekonomiskt stöd från kommunen.

LÄS MER: Ridklubben i akut kris – vädjar till kommunen

HFK hyr den kommunala ridanläggningen på Mickedala.

Kommunen precis har precis investerat 13 miljoner kronor i anläggningen – innebär det att det är extra angeläget att klubben kan driva sin verksamhet vidare?

– Det är klart att det är viktigt för oss att det drivs en verksamhet här, men exakt hur den kommer att drivas och vem som kommer att driva den kan jag inte svara på. Jag hoppas ju att man hittar lösningar för att den här föreningen kan driva det vidare. Sedan om det är kommunen eller de själva som hittar de lösningarna kan jag inte riktigt svara på i nuläget, säger Håkan Björklund.

Halmstads FK har under det senaste året även haft andra bekymmer som brister i djurhållningen, mobbningsanklagelser, styrelseavhopp och uppsagd personal.

Vilken är din bild av föreningen?

– De interna problem som de haft är jag inte så insatt i så det kan jag inte kommentera utan det är mer deras egna angelägenheter. Vi är måna om att föreningen ska fungera väl – precis som alla andra föreningar, säger Håkan Björklund.

LÄS MER: Efter kritiken - fältrittsklubben får tillstånd för verksamheten

LÄS MER: Länsstyrelsen: Brott mot djurskyddslagen hos Halmstads Fältrittklubb

Fler lokala sportnyheter hittar du här