”Jag tycker synd om tävlingsryttarna i föreningen”, säger Carl-Otto Göransson, som hoppade av Halmstads Fältrittklubbs valberedning inför helgens fyllnadsval till styrelsen.
”Jag tycker synd om tävlingsryttarna i föreningen”, säger Carl-Otto Göransson, som hoppade av Halmstads Fältrittklubbs valberedning inför helgens fyllnadsval till styrelsen. Bild: HP/Bildbyrån/arkiv

”Kan inte stå bakom det som nuvarande styrelse påbörjat”

Två av fem medlemmar i Halmstads Fältrittklubbs valberedning hoppade av inför helgens fyllnadsval till styrelsen. Nu talar en av dem ut.

ANNONS
|

– Jag valde att kliva av på grund av att jag kan inte stå bakom det som nuvarande styrelse har påbörjat och ska slutföra, säger Carl-Otto Göransson.

Fyllnadsvalet av två ordinarie styrelseledamöter och två suppleanter för att på nytt göra Halmstads FK:s styrelse beslutsför genomfördes digitalt i lördags.

Hela valberedningen stod formellt bakom förslaget på de fyra nya namnen. Men enligt Carl-Otto Göransson var det inte så i praktiken efter att ”ett antal” andra kandidater hade tackat nej på grund av att de inte delade den kvarvarande styrelsens vision för verksamheten.

– Jag hade inte tagit in någon av de fyra kandidaterna i styrelsen om de andra som kandiderade hade varit kvar. Men nu hade vi bara de här fyra att välja på, säger han.

ANNONS

Missnöje bakom avhoppet

Valberedningens ordförande Lovisa Aldrin uppgav i helgen för HP att hon hade fått veta att det var tidsbrist som gjorde att två av fem ledamöter i valberedningen avgick efter nomineringsmötet.

Men för Carl-Otto Göranssons del handlar det om missnöje med hur styrelsen vill driva föreningen. Han säger:

– Det var jag och min andra kollega som hoppade av ganska tydliga med, att ska vi få in nytt folk i styrelsen så ska det vara någon som inte har några kopplingar till ridskolan. För det är för lite folk i styrelsen som har hand om tävlingsryttarna.

– Jag tycker synd om tävlingsryttarna i föreningen för de får ingen credd någonstans. Läser man den vision som blev utskickad till de (styrelsekandidater) som hoppade av så nämns inte tävlingsryttarna mer än i någon liten, liten mening utan det är bara ridskolan hit och dit.

LÄS MER:Nya avhopp inför Fältrittklubbens fyllnadsval

LÄS MER:De bästa lämnar klubben: ”Mycket tjafs och bråk”

ANNONS