Johanna Due-Boje vann finalen i Livearena och Dressagepower Grand Prix Tour med Mazy Klövenhöj.
Johanna Due-Boje vann finalen i Livearena och Dressagepower Grand Prix Tour med Mazy Klövenhöj. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Johanna Due-Bojes finalseger värd 100 000 kronor

Johanna Due-Boje avslutade 2020 på topp. Halmstads FK:s världscupryttare vann finalen i den svenska Grand Prix-touren i Linköping med 100 000 kronor i förstapris.
– Det är mycket pengar, säger hon.

ANNONS
LocationLinköping||

2020 har varit ett märkligt år för många idrottare, men Johanna Due-Boje, 31, och hästen Mazy Klövenhöj har ändå hunnit med en hel del.

De debuterade på femstjärnig internationell dressyrnivå i Qatar i februari, de knep silvret på senior-SM och de tog sig till kürfinal i världscupdebuten i Danmark.

”En jättefin känsla”

Nu kan Halmstadekipaget även sätta upp en finalseger i Livearena och Dressagepower Grand Prix Tour på meritlistan. 77,000 procent från domarna gav dem en överlägsen seger i küren.

– Det var skönt. Vi fick till en fin runda. Jag hade en jättefin känsla så jag är supernöjd. Det var väldigt kul att få vinna i dag, säger Johanna Due-Boje.

ANNONS

Vinsten gav henne en segercheck på 100 000 kronor.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det mesta ska väl sparas. Sedan ska det väl tränas och till våren tävlas, hoppas jag. Jag hittar nog en liten plats att stoppa dem. Det brukar inte vara några problem när man har hästar...

Hoppas på OS-biljett

Nu väntar vinterträning för Due-Boje, som tidigare har uttryckt förhoppningar om att finnas med i diskussionen om en OS-biljett till Tokyo sommaren 2021.

– Vi har lite att fila på i galoppdelen, men när det sitter – vilket jag tror att det gör efter den här vinterträningen – så känns det inte alls omöjligt med hennes starka travprogram.

LÄS MER: Läs allt om ridsport på Hallandspostens specialsajt

ANNONS