Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads Fältrittklubbs Johanna Due-Boje ligger tvåa efter klassen i dressyr-SM på Strömsholm. Bild: Jari Välitalo/arkiv
Halmstads Fältrittklubbs Johanna Due-Boje ligger tvåa efter klassen i dressyr-SM på Strömsholm. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Johanna Due-Boje mot första SM-medaljen

Patrik Kittel visade varför han tillhör världseliten. Men Halmstads Fältrittklubbs Johanna Due-Boje, 31, ligger på silverplatsen efter första dagen i senior-SM i dressyr på Strömsholm.

– Jag hade nog inte kunnat förvänta mig så mycket mer. Patrik visste jag skulle vara svår och sedan gällde det att kunna ta sig in på andraplatsen om jag kunde hålla hästen och lite nerver under kontroll och det gjorde jag tillräckligt bra. Det känns bra, jag är jättenöjd, säger hon.

Den inledande SM-klassen reds som en FEI Grand Prix. Johanna Due-Boje – som har fjolårets femteplats som sin bästa SM-placering hittills – och hästen Mazy Klövenhöj fick 71,826 procent av domarna. De överträffades bara av svenske storstjärnan Patrik Kittel, Tranås, som nådde 75,500 procent på Delaunay.

De 15 bästa ekipagen går vidare till SM-finalen, en FEI Grand Prix Kür, på söndag förmiddag. Därefter läggs fredagens och söndagens resultat samman.

Har du någon chans att rå på Patrik Kittel i finalen?

– Nja, det blir nog svårt. Även om jag vet att jag är ganska stark i min kür så är han också jäkligt stark i sin. Utan jag får hoppas att jag kan behålla min andraplats, svarar Johanna Due-Boje.

I para-SM toppar Paralympicsfinalisten Anita Johnsson, Laholms RF, grad 1–2 efter första dagen. Johnsson, som jagar sitt åttonde SM-guld, och hästen Dear Friend fick 72,738 procent av domarna och leder klart före det andra ekipaget i klassen, som är Linnéa Gunneflo, Spekeröd, på Dinahs Duffy (64,293 procent). Para-SM har final redan på lördagen.

LÄS MER: Due-Boje vann igen – och Arvidsson tvåa

LÄS MER: Halmstadryttaren är större än Ljungberg och Löfven

Fler lokala sportnyheter hittar du här