Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Heta Harplinge bara växer: ”Känner sig som hemma”

Ett tiotal tävlingsryttare har blivit närmare fyrtio – varav flera på landslagsnivå.
Harplinge RK har på kort tid blivit den lokala ridsportens nya storklubb.
– Det ska bli jättespännande att se vad som växer fram här, säger Theodora Dörring, 26.

Det händer mycket i och kring Harplinge Ridklubb.

HP har tidigare berättat om det nya tävlingssamarbetet med familjen Arvidsson på Fjällaregården – och före jul klubbade kommunfullmäktige i Halmstad 11,2 miljoner kronor till en ny ridanläggning på grannfastigheten Prästgården, som ska vara klar sommaren 2022.

LÄS MER: Budgetens vinnare – elva miljoner till ny anläggning

Under vintern har inte bara Niklas Arvidsson, SM-fyra i höstas, och hans likaledes landslagsuttagna barn Linn och Lucas bestämt sig för att börja tävla för Harplinge RK utan ordföranden Angelica Bellborg Abrahamsson och verksamhetschefen Malin Stenström kan räkna in 25–30 nya ryttare.

– Det är jättekul. Nu har vi från nybörjare upp till elit så vi täcker hela spannet, konstaterar Angelica Bellborg Abrahamsson.

Har ni aktivt försökt locka nya ryttare till er?

– Nej, vi har inte behövt göra det. Däremot har vi varit medvetna om det, så det är klart att vi diskuterar och pratar så att de kan känna sig välkomna när de kommer hit, svarar HRK-basen.

– Vi försöker göra ett bra upplägg för våra tävlingsryttare så att de både känner gemenskapen och värdet av att tävla tillsammans. Det skapar mervärde både för föreningen och för ryttarna, tillägger Malin Stenström.

Siktar på elitserien x 2

Bland de nya namnen märks även Pontus Vettersten, Claes Brudefors, Betty Nilsson och Wilma Göransson.

Harplinge RK siktar nu på få upp lag i elitserien både på stor häst och i ponny till 2022.

Theodora Dörring har återvänt till Harplinge efter att under de senaste åren ha tävlat för Hallands Equestrians och Halmstads FK.

– Det är dels för att det händer mycket roliga grejer här nu, dels visste jag att det var ett gott gäng som skulle byta till Harplinge. Och ända sedan jag var ponnyryttare så har jag ridit på Harplinge och i lag och byggt upp en gemenskap med alla som är i klubben. Det är fortfarande samma människor här. Man känner sig liksom som hemma, förklarar hon.

Kan ha större tävlingar

Theodora Dörring nämner även att Harplinge RK nu har möjlighet att arrangera större tävlingar ihop med familjen Arvidsson – som i helgen, då det var nationella hopptävlingar för både häst och ponny på Fjällaregården.

– När jag red för HRK för några år sedan var det liksom en lokaltävling per år och det fanns inga möjligheter att rida på hemmaplan nästan, säger hon.

Dörring tog en av hela åtta hemmasegrar under helgen då hon vann den inledande klassen över, 1,25 meter höga hinder. Niklas Arvidsson vann både 1,30 och 1,40.

LÄS MER: Lokala klubbens offensiva planer med svenske mästaren

Fler lokala sportnyheter hittar du här