Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads Fältrittklubb: ”Har funnits stora samarbetssvårigheter”

Ledningen för Halmstads Fältrittklubb håller med om den kritik som Länsstyrelsen riktar mot djurhållningen i föreningen. Samtidigt säger klubben upp verksamhetschefen och stallchefen med hänvisning till ekonomiska skäl.

Hallandsposten har förgäves sökt Halmstads Fältrittklubbs ordförande Marie Osbeck för en kommentar till Länsstyrelsens granskning. I stället är det styrelseledamoten Tommy Göransson som till slut ringer upp för att uttala sig.

Han säger att klubben nu har tagit fram en handlingsplan och har en dialog med Länsstyrelsen om hur situationen ska lösas.

– Vi håller med om att det har funnits stora samarbetssvårigheter bland personalen. Vi har haft möten med personalen och tagit fram riktlinjer och det känns väldigt positivt faktiskt som det är nu. Men vi är inte på något vis färdiga utan det här kommer antagligen att leda till uppföljande inspektioner av Länsstyrelsen fram i höst, säger Tommy Göransson.

Oklara besked

Enligt fackförbundet Kommunal – som var inblandat när flera av klubbens anställda var långtidssjukskrivna i våras – har det dock funnits brister även i kommunikationen från den nya styrelsen till personalen. Det ska ha varit oklara besked om arbetsuppgifter och befogenheter.

Tommy Göransson svarar:

– Det får var och en ha sina egna åsikter om naturligtvis och det får man ha respekt för. Det känns alltid turbulent när det blir omställningar. Vi bytte styrelse helt och hållet och det innebär ju att man byter arbetsgivare för personalen och det är klart, kombinerat med att det blev ett par långtidssjukskrivningar i början på våren och corona så blev det ganska så ansträngt för de flesta. Men det är det vi jobbar vidare med nu.

Fortsättningen sker dock utan klubbens verksamhetschef Frida Göransson och stallchefen Emelie Björmo, som båda nyligen har sagts upp från sina tjänster.

Ekonomisk kris

Enligt Tommy Göransson är orsaken den ekonomiska kris som har drabbat föreningen under coronapandemin.

I stället är klubbens plan att arbetsuppgifterna ska utföras av övrig personal, styrelsemedlemmar och andra ideella krafter.

– Vi får se hur vi går framåt här. Vi hade inte gjort oss av med personal om det inte hade varit så att det var ekonomiskt omöjligt att behålla dem, som vi har fått säga upp på grund av arbetsbrist, säger Tommy Göransson.

HP har varit i kontakt med Frida Göransson och Emelie Björmo, som inte vill uttala sig under sin uppsägningstid.

LÄS MER: Länsstyrelsen: Brott mot djurskyddslagen hos Halmstads Fältrittklubb

Fler lokala sportnyheter hittar du här