Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bruce Goodin i aktion på Bäckatorps Danny V i Falsterbo 2018. Hoppduon laddar nu för uppskjutna OS i Tokyo i sommar – men det blir inte som representanter för Halmstads Fältrittklubb. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/arkiv
Bruce Goodin i aktion på Bäckatorps Danny V i Falsterbo 2018. Hoppduon laddar nu för uppskjutna OS i Tokyo i sommar – men det blir inte som representanter för Halmstads Fältrittklubb. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/arkiv

Halmstadklubben erbjöds OS-profil: ”Inte intressant”

Halmstads Fältrittklubb kunde ha haft ett OS-klart ekipage i föreningen.
Men frågan om intresse fanns för att ryttaren Bruce Goodin och Halmstadhästen Bäckatorps Danny V skulle gå över till klubben fick ett ljumt mottagande av styrelsen.
– Att säga nej till ett drömerbjudande – det är inte klokt, säger hästägaren Ulf G Ryder.

Bruce Goodin, 51, är nyzeeländsk landslagsman, men har sedan länge basen i Jonstorp i Skåne.

Han har deltagit i ett antal OS och VM tidigare och är inkvalad till att hoppa OS i Tokyo i sommar med Bäckatorps Danny V, som har fostrats och majoritetsägs av familjen Ryder på Bäckatorp gård utanför Halmstad.

Bruce Goodin har fram till nu tävlat för Kullabygdens RF. Men inför 2021 fanns planer på att flytta licensen till Halmstads FK och frågan ställdes till HFK, som familjen Ryder hade band till eftersom en av döttrarna, Kajsa Ryder, har tävlat för klubben.

– Både Bruce och jag var villiga att göra den här grejen och hade tänkt oss att det skulle vara en boost för föreningen. Vi trodde att vi skulle hjälpa Halmstad och ridklubben med att få in en sådan stjärna, men det var inte intressant. Det gör mig väldigt orolig för vad de sysslar med i den föreningen, i den nya styrelsen. Mycket märkligt, säger Ulf G Ryder.

”Blev trötta och lade ned det”

Han uppger att han först efter påstötning fick ett avvaktande svar från HFK:s ordförande.

– Jag tycker att om får man ett sådant erbjudande så säger man bara ”ja, fantastiskt, tack så hemskt mycket, det är klart att de ska vara med här” och inte att ”vi får ta upp det i styrelsen och tala med lite folk här om vi kan ta emot er”. Det är inte klokt. Då blev vi trötta och lade ned det, både Bruce och jag, säger Ulf G Ryder.

Bruce Goodin säger:

– Ulf frågade mig om jag kunde tänka mig att göra det här och jag svarade ja. Såvitt jag förstår så kontaktade han klubben och frågade om de var intresserade, men det blev inget mer av det. För mig är det ingen stor sak. Som nyzeeländare behöver jag egentligen ingen svensk licens.

Fick skjuta på årsmötet

Halmstads FK:s styrelse svarar på HP:s frågor om saken - bland annat ifall det fanns några ekonomiska krav med i bilden - i ett skriftligt uttalande. Styrelsen skriver:

”Vi fick en fråga via mail som besvarades dagen efter där vi tackade för mailet och att vi skulle återkomma. Dagen efter fick vi ytterligare ett mail där Ulf påpekade att han mailat två dagar tidigare. Vi svarade samma dag och förklarade att vi höll på för fullt med arbete inför årsmötet men att vi hör av oss så snart vi kan. Sju dagar senare fick vi ett mail från Ulf om att de byter klubb. Så några vidare diskussioner hann aldrig påbörjas.”

Halmstads FK skulle ha haft årsmöte förra söndagen, den 14 februari. Men kallelsen till årsmötet skickades ut för sent sett till stadgarna och stämman fick flyttas fram. Nytt datum är den 28 februari.

LÄS MER: Kajsa Ryder lever med hjärntrötthet: ”Hästarna betyder allt för mig”

LÄS MER: Heta Harplinge bara växer: ”Känner sig som hemma”

Fler lokala sportnyheter hittar du här