Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallands Equestrians har en lag-SM-final att se fram emot, från vänster: Stina Åhsberg (lagledare), Viktor Edvinsson, Leonora Johansson, Josefine Hallengren, Peter Månsson (lagledare) och på hästen Annika Bergwall. Bild: Privat
Hallands Equestrians har en lag-SM-final att se fram emot, från vänster: Stina Åhsberg (lagledare), Viktor Edvinsson, Leonora Johansson, Josefine Hallengren, Peter Månsson (lagledare) och på hästen Annika Bergwall. Bild: Privat

Hallands Equestrians till SM-final – för första gången

Hallands Equestrians, som grundades så sent som 2014, är för första gången klart för lag-SM-final i hästhoppning.
Nu höjs målsättningen.
– Det är väl klart att vi satsar på topp tre, säger Laholmslagets lagledare Peter Månsson.

Elitallsvenskan skulle egentligen ha startat i mars, men stoppades av coronapandemin. I stället rids ett komprimerat lag-SM under hösten.

Den västra zonen avgjordes i Lidköping i helgen. Hallands Equestrians var tvåa i lördagens hoppning över 1,30 meter höga hinder och tvåa i söndagens 1,40. Det gav en delad andraplats sammanlagt – och en av tre biljetter till SM-finalen på Strömsholm.

– Det är kul. Det är ju första gången vi får vara med i final också. Vi har bara ridit semifinal innan så det är riktigt kul, säger Peter Månsson.

Hallands Equestrians fick en flygande start i söndagens klass när först startande Josefine Hallengren inledde med en felfri runda på Torrada.

– Hon gjorde det lysande. Tiden var lite tajt också så hon hade i uppgift att galoppera på lite från början och det gjorde hon, så att hon inte fick några tidsfel. För det var lite det som var avgörande till slut, påpekar Peter Månsson.

Han red själv i lördagens klass, men ersattes av U-landslagsryttaren Viktor Edvinsson på söndagen. Även Leonora Johansson och Annika Bergwall ingick i laget.

SM-finalen avgörs i mitten av november – och Peter Månsson skulle inte ha något emot att kröna debuten i detta fina sammanhang med en medalj.

– Det kommer att bli tufft där, det vi. Men vi har bra ryttare och vi är inte med i en final bara för att komma sist. Så det är väl klart att vi satsar på topp tre, säger han.

Halmstads Fältrittklubb hamnade precis under finalstrecket på fjärde plats efter dubbla femteplatser i helgen. Niclas Haking, Pontus Wettersten, Theodora Dörring och Anna Stenberg red i HFK:s lag.

LÄS MER: HFK laddade med gokart – Skedala halvvägs till final

Fler lokala sportnyheter hittar du här