Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Månsson är ryttare och lagledare för Hallands Equestrians, som har bestämt sig för att inte ställa upp i helgens lag-SM-final på Strömsholm. Bild: Carl Fredrik Johansson/arkiv
Peter Månsson är ryttare och lagledare för Hallands Equestrians, som har bestämt sig för att inte ställa upp i helgens lag-SM-final på Strömsholm. Bild: Carl Fredrik Johansson/arkiv

Hallands Equestrians hoppar av SM-finalen – riktar kritik mot förutsättningarna

Hallands Equestrians hoppar av lag-SM-finalen i helgen.
Laholmslaget hade kvalat in för första gången – men väljer att inte ställa upp.
– Det känns väldigt trist, men förutsättningarna är inte optimala för att genomföra en final, säger ridande lagledaren Peter Månsson.

Elitallsvenskan och lag-SM för seniorer i hästhoppning har drabbats hårt av coronaviruset och åtföljande tävlingsstopp.

Premiären i zon väst i Skövde i mars 2020 sköts upp med kort varsel – och därefter har tävlingsomgångar flyttats fram eller strukits gång på gång.

Grundserien genomfördes till slut i Lidköping i oktober. Då var planen att SM-finalen för Sveriges 15 bästa lag skulle gå på Strömsholm i mitten av november, varpå den flyttades till luciaveckan och sedan till söndagen den 31 januari.

Långt tävlingsuppehåll

Men nu väljer Hallands Equestrians att hoppa av.

– Vi har en ryttare, Viktor (Edvinsson), som har varit i väg i Belgien och tävlat, men för övrigt har ingen av oss kunnat tävla sedan i slutet av oktober. Vi vet vilka lag vi möter och det är tufft motstånd, så förberedelserna känns inte jättebra. Jag vill ju åka dit och ha chans att vara topp tre, säger Peter Månsson.

Han fortsätter:

– Vi var inställda på att försöka få ihop det, men i och med att det är Strömsholm så kostar det oss en 14 000–15 000 kronor bara att åka upp. Och som de själva sade: ”vi vet ju inte, det kan ställas in fortfarande”. Det är mycket planering för att åka i väg så en helg också, och det är inga jättelysande förhållanden att köra upp i fem och en halv timme heller. Så det kändes bättre att avstå och göra något bra av detta året i stället.

Nyförvärv från Varberg

Elitallsvenskan 2021 startar i april. Hallands Equestrians siktar på att få ihop ett ännu starkare lag än 2020 och har bland annat lockat till sig internationellt meriterade Evelyn Sander från Varbergs RK.

LÄS MER: Laholmslaget tvingas vänta ännu längre på SM-finalen

Fler lokala sportnyheter hittar du här