Niklas Arvidsson på hästryggen. Bilden är från en tidigare tävling.
Niklas Arvidsson på hästryggen. Bilden är från en tidigare tävling. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/arkiv

Här hoppar Niklas Arvidsson – rakt ut från tävlingsbanan

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Harplingeryttaren Niklas Arvidsson, 48, har ofrivilligt blivit Youtube-kändis med en häst som inte hoppar över ett hinder utan över ett staket – rakt ut från tävlingsbanan.

ANNONS
LocationHarplinge||

– Det var väl att det inte hände någonting, för det kunde ju lika gärna ha stått en massa folk och varit barn där. Det var en jäkla tur. Nu blev det bara en rolig grej utav det, säger han till HP.

Den dråpliga incidenten inträffade under hopptävlingar hos Henriksdals Ryttarförening i Skåne, vilket facktidningen Hippson först rapporterade om.

Niklas Arvidsson och hans häst skulle inte hoppa utan passera förbi en oxer i rött och vitt. Hindret stod placerat alldeles intill staketet som löper runt tävlingsbanan.

TV: Se incidenten här:

Men förvirring uppstod, hästen tvärade åt höger – och hoppade i stället över staketet och ut från banan.

ANNONS

– Jag skulle egentligen vända innanför ett hinder, men hästen missförstod och när jag sedan fick rida runt om så blev missförståndet ännu större mellan oss två och då tog han tag och hoppade staketet ut bara, berättar Niklas Arvidsson och fortsätter:

– Det är en ganska grön häst och den är inte van vid att man rider lite snabbare i omhoppningar och så. Därför blev han väl lite chockad när jag började vända där.

Utanför staketet fick Niklas Arvidsson snabbt stopp på ekipaget och både häst och ryttare klarade sig oskadda.

Niklas Arvidsson tävlar för Helsingborgs FRK, men har sedan 2018 basen på Fjällaregården i Harplinge och är en rutinerad och framgångsrik elitryttare. Han var åtta i sin världscupdebut i Leipzig 2004, har tagit brons på unghäst-VM och vunnit två SM-guld.

LÄS MER:Lokala klubbens offensiva planer med svenske mästaren

ANNONS