Halmstads FK:s förra sportchef Emma Rosenqvist återkommer som tävlingsledare under Septemberhoppet.
Halmstads FK:s förra sportchef Emma Rosenqvist återkommer som tävlingsledare under Septemberhoppet. Bild: Roger Larsson/arkiv

Förra landslagsprofilen är tillbaka i Halmstadklubben

Förra landslags- och världscupryttaren Emma Rosenqvist, 46, sade upp sig som sportchef i Halmstads Fältrittklubb hösten 2018. Nu är hon tillbaka.

ANNONS
LocationMickedala||

– Temporärt i alla fall, säger Emma Rosenqvist, som kliver in som tävlingsledare när HFK i helgen arrangerar sin traditionella hösttävling Septemberhoppet i ridhuset på Mickedala.

– De bad om hjälp med den här tävlingen och jag hjälpte till även lite grann på förra tävlingen som var i somras. Det saknas lite folk med den kompetensen, förklarar hon.

Halmstads Fältrittklubb har upplevt ett turbulent 2020 med uppmärksammade brister i föreningens djurhållning, ekonomisk kris i svallvågorna av coronapandemin och inställda tävlingar, uppsagd personal och avhopp från styrelsen.

Hoppade av ATG Riders League

Septemberhoppet skulle från början även ha innehållit den fjärde deltävlingen i ATG Riders League med Sverigeeliten på plats, men HFK klev av arrangemanget i somras. Nu blir det i stället sedvanligt format på tävlingen med två klasser över 1,40-hinder på lördag och söndag som högsta nivå.

ANNONS

Emma Rosenqvist sade upp sig som sportchef i HFK hösten 2018 för ett jobb i det privata näringslivet. Hon fortsatte som lagledare för klubbens framgångsrika ponnylag, som tog SM-silver sommaren 2019, men slutade i vintras när dottern Alice började tävla för Skyrup CC.

Emma Rosenqvist uttryckte då missnöje med vägval och satsningar i Halmstads FK. Nu säger hon:

– Så var det ju så klart och det var en anledning också till att jag sade upp mig när jag jobbade där. Men nu är jag inte anställd och… ja, det är nytt folk där och man brinner ju ändå för sporten, så det är klart att man vill göra någonting bra av den anledningen.

I samma lag som Peder Fredricson

Septemberhoppet avgörs fredag–lördag. Tävlingen är för många ekipage starten på inomhussäsongen.

Emma Rosenqvist (tidigare Wester) red i landslaget under tiotalet år kring sekelskiftet. Bland annat ingick hon i samma nationshoppningslag som OS-tvåan och Europamästaren Peder Fredricson.

LÄS MER:Efter turbulensen – ingen stortävling i Halmstad i höst

LÄS MER:De bästa lämnar klubben: ”Mycket tjafs och bråk”

ANNONS