Efter missnöjet – veteranen tillbaka som vinnare

Han bröt med Halmstads Fältrittklubbs elitlag i vintras. På söndagen var Claes Brudefors tillbaka i ridhuset på Mickedala – och vann huvudklassen i Septemberhoppet.
– Det är fantastiskt roligt att ha en sådan här häst, säger Laholmsryttaren.

ANNONS
LocationMickedala||

Claes Brudefors var en av tre ryttare som hoppade av Halmstads Fältrittklubbs elitallsvenska lag i vintras på grund av missnöje med uppbackningen.

– Det har varit mycket tjafs och bråk, sade han då.

I stället bytte han klubb till Laholms Ryttarförening – och hemförde på söndagen en seger på hög nivå med sin häst Deelside Incognito för andra veckan i rad.

Snabbast utan fel

Förra helgen vann Laholmsduon en klass över 1,45 meter höga hinder i Helsingborg. Nu handlade det om Septemberhoppet i Halmstad och vinst i söndagens huvudklass över 1,40-hinder.

Claes Brudefors red Deelside Incognito, som är en tioårig valack, till två felfria rundor och på den snabbaste felfria tiden i finalen.

ANNONS

– Han är bra, han är säker. Vi köpte honom hos goda kompisar på Irland när han var unghäst, så vi har haft honom sedan han var tre. Nu vill se hur högt upp han kan gå, säger vinnaren.

Claes Brudefors fyllde 56 år senast och är en mångårig profil på den lokala ridsportscenen. Han är utbildad revisor, men jobbar med hästar på heltid och har sin bas på Bjällbo gård utanför Halmstad.

”Väldigt proffsigt”

Septemberhoppet avgjordes med strikta coronarestriktioner, men Claes Brudefors gjorde efteråt en poäng av att berömma sin förra klubb för arrangemanget:

– Emma Rosenqvist (tävlingsledaren) har styrt upp denna tävlingen så att det var väldigt proffsigt. Du måste ha proffs som inte bråkar med andra för då kan en klubb funka – och det spelar ingen roll vad det är för idrott.

Alla vinnare i Septemberhoppet

Fredag:

1‚10-hinder: Fanny Kargede Bärnsten, Bollebygd, José.

1,20-hinder: Jörgen Larsson, Vellinge, Ratino S.

Lördag:

1,10-hinder: Charlotta Mårtensson, Laholm, Helium.

1,20-hinder: Moa Sjöstrand, Varberg, Catania KS.

1,30-hinder: Jörgen Larsson, Vellinge, Continue Fly.

1,40-hinder : Thomas Ryan, Segersta, Li Torimo.

Söndag:

1,20-hinder: Matilda Granström, Tosseryd, Kalvino Z.

1,30-hinder: Jörgen Larsson, Vellinge, Fiona Fly.

1,40-hinder: Claes Brudefors, Laholm, Deelside Incognito.

LÄS MER:Förra landslagsprofilen är tillbaka i Halmstadklubben

ANNONS