Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dubbla topplaceringar för lokala talangen i Belgien

Först coronapandemin – sedan EHV-1-viruset. Det har inte varit lätt att vara ryttare på sistone. Men för Linn Arvidsson, 14, startade den försenade säsongen på bästa sätt.

Harplinge RK-talangen tävlade med det svenska landslaget för children (ryttare som är 12–14 år och rider på stor häst) på Sentower Park i Belgien i helgen – och tog två topplaceringar på familjeuppfödda hästen Glenmorangie.

– Det var väldigt kul. Han hoppade fint, säger hon.

Linn Arvidsson vann först en 1,25-hoppning, som var kval till Grand Prix-klassen. I denna blev hon sedan tvåa efter idel felfria rundor.

– Den klassen var lite svårare och större, men han kändes fin där också. Den som vann gick ut sist och tog mig i omhoppningen. Jag tror att det skiljde 49 hundradelar, berättar hon.

Harplingeduon – som siktar på EM i Portugal i sommar – var även med i det svenska laget, som slutade femma i nationshoppningen. Deras facit där var noll och fyra fel.

Ridsporten har olika virusregler nationellt och internationellt. Därför tillåts Linn Arvidsson och hennes jämnåriga tävla utomlands just nu – men inte Sverige.

På hemmaplan får enbart elitkvalade och yrkesverksamma ryttare tävla. Laholms Spring Show i helgen lockade ändå nästan 500 starter. Emma Forsell, Stensäter, vann huvudklassen över 1,40-hinder på Cantara van’t Schuttershof Z. Josefine Hallengren, Hallands Equestrians, var fyra på Torrada och Theodora Dörring, Harplinge, femma på New Sensation SM.

LÄS MER: Glädje hos lokala klubben – blir tillåtet att tävla igen

Fler lokala sportnyheter hittar du här