Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I stället för seniorlandslagsdebut blev det benbrott och operation för Lina Forsberg. Men Halmstadryttaren hoppas snart vara tillbaka i sadeln igen. Bild: Jari Välitalo
I stället för seniorlandslagsdebut blev det benbrott och operation för Lina Forsberg. Men Halmstadryttaren hoppas snart vara tillbaka i sadeln igen. Bild: Jari Välitalo

Dubbelt benbrott stoppar landslagsdebuten

Seniorlandslagsdebuten får vänta för Lina Forsberg, 21. Ett dubbelt benbrott gör att den Englandsbaserade fälttävlanstalangen från Halmstad tvingas pausa säsongen åtminstone fram till halvårsskiftet.

– Båda benen i smalbenet är av. Jag blev sparkad av en häst här hemma – en ren olyckshändelse. Det är en av de saker som kan hända när man jobbar med hästar, säger hon.

Lina Forsberg, som ingick i det svenska bronslaget vid U21-EM 2018, har sedan i fjol basen utanför Kettering i England, där hon arbetar som beridare hos irländska landslagsryttaren Susie Berry.

Årets säsong är hennes första som senior och hon är en av de ryttare som förbundskapten Fredrik Bergendorff har pekat ut som aktuella för Nations Cup-deltagande.

Lina Forsberg hoppades få chansen redan i Nations Cup-premiären på Houghton Hall i England 27–30 maj. Men därav blir nu intet.

I stället tar hon sig tills vidare fram på kryckor – men försöker se så positivt hon kan på sin situation:

– Jag har inget gips utan bara en metallpinne i skenbenet som gör att jag kan börja gå och böja på ankeln och knäet så att jag kommer tillbaka lite fortare. Jag tänker att jag ska vara på en häst om fyra veckor och om allting går enligt plan så vill jag börja tävla i slutet av juni eller i början på juli.

Hon hann göra tre tävlingar på hästen Kaizen före skadan.

– Vi har inte riktigt haft resultaten vi har velat ha, men jag tycker ändå att vi har kommit ut på en högre nivå detta året. Vi har lärt oss extremt mycket på den fyrstjärniga nivån och har bättre dressyr och stabilare hoppning.

LÄS MER: Forsbergs framtidsbeslut – med A-landslaget i sikte

LÄS MER: Facebook-annonsen gav Halmstadlöftet drömjobb

Fler lokala sportnyheter hittar du här