Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jessica Holmberg och hästen Queen of Gothica avstår VM i distansritt, som avgörs i italienska Pisa lördagen den 22 maj. Bild: Lina Salomonsson/arkiv
Jessica Holmberg och hästen Queen of Gothica avstår VM i distansritt, som avgörs i italienska Pisa lördagen den 22 maj. Bild: Lina Salomonsson/arkiv

Därför nobbar lokala profilen VM i Italien

Det blir inget VM för Jessica Holmberg nästa helg.
Distansryttaren från Simlångdalens RF åker inte till Italien.
– Jag har valt att hoppa av, säger hon.

VM i distansritt avgörs i Pisa lördagen den 22 maj. Men Kjell Westerback från Södra Vi och hästen Hadari blir det enda svenska ekipaget på plats.

– Det var ett lag på fyra som skulle åka ned, men för ett par veckor sedan visade det sig att två av ekipagen inte är fräscha så de får inte åka. Då var vi bara två kvar och då blir det inget lag, säger Jessica Holmberg.

En annan orsak till att Simlångsdalenryttaren väljer att stanna hemma är krånglet med att resa långt med hästar i coronatider. Utbrottet av hästviruset EHV-1 nyligen påverkade också beslutet.

– Det kändes som att resan var det stora att planera – att komma dit och att komma hem. Tävlingen blev en väldigt liten del att bekymra sig om, säger hon och tillägger:

– Jag har ingenting att göra som individuell på VM ändå och både jag och hästen har mästerskapsrutin sedan innan. Vi satsar på EM i höst i stället.

Europamästerskapet avgörs i nederländska Ermelo 6–11 september. Jessica Holmberg ingick i det svenska lag som tog EM-brons i Belgien för fyra år sedan.

Parallellt med EM-uppladdningen är hon med i tävlingsledningen för Simlångsritten, som i år avgörs lördagen den 10 juli.

– Men vi kommer bara att ha en liten tävling i år och inte ha någon (internationell) FEI-ritt. Nästa år har vi ansökt om nordiska mästerskapet, så vi tänker att vi behöver en lite mindre tävling i år.

LÄS MER: Sätter sig själv i karantän – för att döma SM i Halmstad

Fler lokala sportnyheter hittar du här