På grund av coronapandemin ställer Björbäcks RF in sin stora sommartävling
På grund av coronapandemin ställer Björbäcks RF in sin stora sommartävling Bild: Johanna Ulrika Orre

Björbäcks RF:s stora sommartävling ställs in

Det blir ingen sommarmeeting för Björbäcks RF. Ridklubben har beslutat att inte arrangera sin stora sommartävling på grund av coronapandemin.
– Det blir inte ekonomiskt försvarbart att arrangera det här på de premisserna vi har, säger ordförande i klubben Linda C Romberg.

ANNONS
|

Mellan den 26-28 juni var det tänkt att Björbäcks RF skulle anordna sin årliga sommarmeeting men ridklubben har nu beslutat att ställa in arrangemanget.

– Det är så klart jättetråkigt men det finns inte så mycket att göra. Det är så mycket jobb och vi får så lite tillbaka med tanke på förutsättningarna vi har, säger ordförande i klubben Linda C Romberg och fortsätter:

– Jag tror alla förstår det här beslutet. Det blir inte ekonomiskt försvarbart att arrangera det här på de premisserna vi har men det är lika för alla föreningar.

”Det är tufft, men det går”

De nya riktlinjerna är att tävlingar för seniorer har fått grönt ljus med start den 14 juni, men klubben känner att de regler och restriktioner som måste tas med i planeringen gör att det inte går att arrangera tävlingarna.

ANNONS

– När vi tog beslutet fick seniorer fortfarande inte tävla och tiomilsregeln gällde fortfarande, det vill säga att tävlande inte får resa mer än tio mil till tävlingen. Det ligger på oss arrangörer att ha koll på det och det blir ganska mycket jobb för oss. Vi hade nog behövt mer ideella som jobbade för att vi skulle lösa det här.

På grund av de inställda tävlingarna mister nu Björbäcks RF en stor beräknad inkomst men klubben håller sig ändå flyttande menar Linda C Romberg.

– Det är tufft, men det går. Vi har lite pengar kvar från SM förra året som vi arrangerade och så som vi räknar på det så ska det gå.

ANNONS