Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tommy Göransson valdes till ny ordförande vid Halmstads Fältrittklubbs årsmöte. Bild: HP/arkiv, Halmstads Fältrittklubb
Tommy Göransson valdes till ny ordförande vid Halmstads Fältrittklubbs årsmöte. Bild: HP/arkiv, Halmstads Fältrittklubb

”Allvarligt ekonomiskt läge” hos Halmstads Fältrittklubb

Halmstads Fältrittklubb gick back med 433 000 kronor under 2020.
– Det är ett väldigt allvarligt ekonomiskt läge, säger nye ordföranden Tommy Göransson.

Ryttare som lämnar, brister i föreningens djurhållning, ekonomisk kris, uppsagd personal, mobbningsanklagelser och styrelseavhopp – turbulensen i Halmstads Fältrittklubb var en följetong under 2020.

Vid årsmötet, som genomfördes digitalt, blev det en ny styrelse till sex tiondelar. Tommy Göransson, tidigare ledamot, valdes till ny ordförande efter Marie Osbeck, som inte föreslogs till omval eftersom hon enligt efterträdaren planerar att flytta från Halmstad.

Ekonomiskt redovisades ett underskott på 433 000 kronor.

– Det beror på flera saker. Det är inställda tävlingar och det är corona mestadels som har ställt till det där. Dessutom har vi haft rätt mycket sjukskrivningar av personal som har gjort att det har blivit lite fördyringar, säger Tommy Göransson.

Hur allvarligt skulle du säga att det ekonomiska läget är?

– Man kommer inte ifrån att det är ett väldigt allvarligt ekonomiskt läge, särskilt eftersom vi inte vet när pandemin släpper taget om samhället. Och det ekonomiska läget är egentligen det som vi i styrelsen kommer att prioritera att jobba vidare med först av allting. Vi kan inte göra den typen av underskott en gång till för då fungerar inte föreningen, svarar den nye HFK-basen.

Hur var stämningen på årsmötet?

– Det var både ris och ros kan man säga och det tycker jag är precis som det ska. För det finns mycket som inte har gått så som man skulle ha önskat under året, det är bara att konstatera, och det finns mycket vi kan göra mycket bättre. Vi hoppas att i år kan bli året när vi kan vända det och att vi får lite hjälp av att pandemin kanske avtar.

Tommy Göransson tillägger:

– Stabiliteten måste komma tillbaka. Det är viktigt att jobba med engagemang och delaktighet hos medlemmarna. Det är medlemmarna som är klubben och det känns bra att många medlemmar visar ett ökat engagemang.

Fakta: Nya styrelsen i Halmstads Fältrittklubb

Tommy Göransson (ordförande), Anna Mörner, Desirée Bik, Anna-Karin Karlsson, Viki Ledel (ny), Hanna Karlsson (ny), Anders Fredriksson (ny), Emanuel Granroth (ny), Ebba Werner (ny, suppleant) och Madelene Elb (ny, suppleant).

LÄS MER: Halmstadklubben erbjöds OS-profil: ”Inte intressant”

LÄS MER: Världscupstjärnan är på väg att lämna Halmstad

Fler lokala sportnyheter hittar du här