Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Ridderwall avgjorde för Djurgården mot Frölunda, som ende målskytt i en straffläggning med sju omgångar.

Ridderwall straffhjälte för Djurgården

Calle Ridderwall avgjorde när Djurgården slog Frölunda på straffar. Hans straff var den enda av totalt 14 som gick in.

Det blev en jämn och tät kamp i Göteborg när SHL startade igen efter uppehållet för landslagsspel. Djurgården hade ledningen flera gånger. Men Frölunda vände till överläge med 3–2 i tredje perioden, innan Marcus Högström sköt 3–3 för Djurgården med 57 sekunder kvar.

Efter en mållös förlängning fick straffar avgöra. Det blev en utdragen historia. Pucken hittade inte in i målet förrän Calle Ridderwall lyfte in 4–3.

Mattsson tog sex

Innan dess hade Johan Mattsson i Frölundas mål räddat alla sex straffarna från Djurgården. Frölunda hjälpte gästernas Adam Reideborn genom att skjuta flera straffar utanför målramen, och Ryan Laschs försök som kunde kvitterat Ridderwalls mål blev för lamt.

- De flesta gjorde hyfsat lika dragningar, och båda målvakterna spikade igen på ett väldigt bra sätt. Målvakter på den här nivån är så väldigt bra att man måste göra något lite annorlunda, något spektakulärt för att det ska bli mål, säger Calle Ridderwall.

- Många skott gick lågt. Ingen hade försökt sakta in, få ner målvakten och sen trycka in pucken högt.

Visat på träning

Han fick inspiration till sin straff av tränaren Robert Ohlsson – och av Espen Knutsen, norrmannen som var stjärna i Djurgården på 90- och 00-talet.

- Han sa "Calle, kan du gå ut och köra en Espen?", berättar Ridderwall, som visat sin straffvariant på träningar.

Djurgården har nu vunnit fem av sina sex senaste matcher och är trea i en haltande tabell

- Att få in vinstkänslan, vad som krävs för att vinna, tidigt på säsongen – det ger en väldigt bra skjuts, tycker Calle Ridderwall.

Mustonen kommer

Frölunda är i motsatt läge, med fem förluster i lagets sex senaste SHL-matcher. Men tränaren Roger Rönnberg var inte helt missnöjd med den poäng laget fick mot Djurgården. Med fem viktiga spelare skadade ställde Frölunda ett ungt lag på benen.

- Prestationsmässigt en bra match, tycker Rönnberg.

Förstärkningar är också klara. Backen Mike Weber från USA är redan på plats, och snart ansluter även finländske centern Joel Mustonen till Frölunda.