Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rolf-Göran Bengtsson, här på topphästen Casall, kom trea i Amsterdams GP på Carlyle. Arkivbild.

"RGB" ger sig inte – trea i Amsterdams GP

Rolf-Göran Bengtsson dominerade svensk hoppning under flera år och tillhörde världseliten. Efter några tunga år har han mer att ge.

Bengtsson, 57 i juni, har tidigare sagt att han vill göra minst en rejäl satsning till mot de stora tävlingarna och mästerskapen.

Kanske har "RGB" något på gång.

På Carlyle kom han trea i den femstjärniga 1,60-hoppningen i Amsterdams GP sent på lördagskvällen. Ekipaget var felfritt i omhoppningen och tiden räckte till en pallplats och en prischeck på runt 170 000 kronor.

Nere i B-truppen

Europamästaren 2011 är en av Sveriges mest meriterade hoppryttare genom tiderna. Han har ridit fem OS, vunnit Global Champions Tour, tagit flera mästerskapsmedaljer och mängder med GP-segrar.

I Ninja och senare Casall hade han två av branschens främsta hästar.

Under många år var Bengtsson det självklara ankaret i landslaget. Men på senare år har han inte haft de hästar som krävs för att konkurrera i världstoppen och ramlat ned i landslagets B-trupp.

"Får starta om"

- Jag förlorade tre GP-hästar på kort tid. De nästa var inte långt komna nog för att ta vid på den höga nivån, så då får man starta om, säger han till SVT.

- Det är klart att det är trist att inte få vara med i de stora sammanhangen. Jag försöker arbeta mig tillbaka, men vi behöver "horse power" och har man kort med antal så är det bättre att vänta lite än att köra på för snabbt.

I eftermiddag avgörs den näst sista deltävlingen i världscupen i Amsterdam. Henrik von Eckermann/Mary Lou, Stephanie Holmén/Flip's Little Sparrow och Malin Baryard Johnsson/Indiana är de svenska ekipagen.

Duon von Eckermann och Holmén jagar viktiga poäng för att nå världscupfinalen i Göteborg i början av april.