Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens målvakt Adam Reideborn storspelade i den tredje SM-kvartsfinalen hemma mot Skellefteå.

Revanschsugen Reideborn bakom Djurgårdsseger

Skellefteå dominerade stort och avlossade skott på skott. Då stängde Djurgårdens målvakt Adam Reideborn igen.

Skellefteå vann skotten på Hovet i den tredje kvartsfinalen med 29–15.

Det hjälpte inte när landslagsmålvakt Reideborn var glödhet. Speciellt i andra perioden när Skellefteå parkerade i Djurgårdens zon och vann skotten med 13–1 – utan att lyckas överlista hemmamålvakten.

- Det kändes bra. Jag fick slita och göra bra räddningar. Så här tycker jag inte att jag steppade upp i förra slutspelet. Det är mitt jobb att hjälpa laget när vi inte är på topp, sade han.

Reideborn vann målvaktsligan i SHL förra säsongen, men kunde inte följa upp sitt glödheta spel i slutspelet där Djurgården åkte ut i semifinal mot just Skellefteå.

- Jag vill ha lite revansch för förra året. Jag hade lite för många dåliga matcher i förra slutspelet. Laget behövde en bättre målvakt då och fick inte det. Planen är att vara bättre nu, sade Reideborn som gjorde karriärens bästa slutspelsmatch.

Prickade krysset

Han fick släppa en puck förbi sig. Skellefteå gjorde sitt fjärde powerplaymål i kvartsfinalserien när Albin Eriksson blev frispelad och sköt i Reideborns kryss på klubbhandssidan.

Sedan tog Reideborn resten.

Djurgården hade vänt innan första perioden var över. Kedjan med Dick Axelsson, Sebastian Strandberg och Niclas Bergfors gjorde båda målen.

Framför allt Dick Axelsson, 1–1-skytten, var glödhet i början. Han blev snyggt framspelad av backen Olle Alsing och såg till att vara först in framför Skellefteåmålvakten Mantas Armalis.

Holloway nedskjuten

Hans kedja gjorde också 2–1 efter ett snabbt anfall med blixtrande passningsspel där Sebastian Strandberg avslutade.

Efter Reideborns show i andra perioden – då Skellefteå borde ha vänt på matchen – gjorde Dennis Svensson sitt första mål i Djurgårdströjan fram till 3–1 efter 17.09 av tredje perioden.

Skellefteås forward Bud Holloway fick ett skott på sidan av hjälmen av lagkamraten Emil Djuse i slutet av tredje perioden. Han låg kvar länge på isen, fick bryta matchen, men sade efteråt åt Norran att han ”mår bra”.

Efter två raka segrar leder nu Djurgården kvartsfinalserien med 2–1 i matcher. Den fjärde matchen spelas i Skellefteå på fredag.

- Vi var inte på topp i puckbehandlingen och passningsspelet, vi måste upp där. Men vi tog en vinst och det är det som räknas, sade Reideborn.