Revansch för Halmstad

Halmstad vann borta mot Hässleholm. Matchen slutade 3–5 (1–1, 2–1, 0–3 ). Halmstad var det klart bättre laget och vann skotten med 40–22.

ANNONS
|

Halmstads tränare Jens Larsson tycker att det var en klar förbättring jämfört med förlusten i premiären mot Limhamn.

– Helt nöjd är jag dock inte. Vi spelade krampaktigt i de två första perioderna och ska inte hamna i underläge mot ett lag som Hässleholm.

– I den tredje perioden visade vi bra lagmoral och dominerade spelet förklarar Jens.

Halmstad hade ett visst övertag i den första perioden framförallt under den första delen. Hemmalaget drog på sig tre utvisningar medan Halmstad inte hade någon. Under det första överläget skapade man inte så mycket. Däremot var man nära ett ledningsmål under det andra. I det tredje gjorde Mats Papista lagets första mål efter 18,36. Dessförinnan hade hemmalaget tagit ledningen efter 12,22 Isaac Rydetoft med ett slumpskott.

ANNONS

Hässleholm tog åter ledningen efter 4,35 i den andra perioden genom Tomas Galasek.

Halmstad var nära en kvittering i sitt andra boxplay när Dennis Magnusson satt utvisad. Niklas Wentzel och Anton Beide hade en dubbelchans på en kontring. Istället gjorde hemmalaget 3-1 genom Pontus Palmqvist på samma utvisning efter 16,47. Halmstad gjorde ett viktigt reduceringsmål drygt en minut innan periodpausen. Målskytt var Tobias Liberg med ett mäktigt slagskott i lagets fjärde powerplay i perioden. I periodpausen gjorde Halmstad ett målvaktsbyte. Mattias Pettersson ersatte Joachim Björkman.

– Joachim hade inte sin bästa dag motiverar Jens bytet.

Halmstad gjorde tre raka mål i tredje perioden. Tobias Liberg gjorde sitt andra mål i fem mot tre spel efter 8,44. Ledningsmålet gjorde Viktor Wallin på en straff efter 12,58 sedan Dennis Magnusson gjorts ned efter en kontring i boxplay. Även 3-5 målet kom i boxplay på en kontring genom Mikael Bjerdahl efter 15,49.

– Vi har många snabba spelare som vi kan kontra med förklarar Jens. Bäst i Halmstad var backarna Tobias Liberg och Mats Papista tillsammans med anfallaren Niklas Wentzel i förstafemman.

ANNONS