Washingtons Alexander Ovetjkin firar ett av sina fyra mål.

Redan två hattrick för Ovetjkin

Washingtons Alexander Ovetjkin gjorde tre mål under första perioden i NHL-matchen mot Montreal. Med sitt andra hattrick på säsongens två första matcher slog han ett precis hundra år gammalt NHL-rekord.

|

Ovetjkin gjorde hattrick redan tidigare i veckan, under säsongspremiären mot Ottawa. I och med det är han förste spelare med hattrick i två raka matcher vid säsongsstart i NHL sedan 1917–1918, skriver nhl.com.

I nattens match nöjde han sig inte heller med tre mål. I andra periodens inledning satte han sin fjärde fullträff.

- När han rör på fötterna behöver han bara utrymme. Han inledde matchen med ett stort mål. Första perioden var fantastisk för oss, andra inte lika fantastisk, säger tränaren Barry Trotz efter matchen.

"Tuff liga"

Han är nöjd med lagets två första matcher, som båda blivit segrar.

- Det här är en tuff liga. Det finns inga lätta matcher och Montreal är en bra motståndare.

Jevgenij Kuznetsov noterades för assist till alla Ovetjkins fyra mål. Nicklas Bäckström var inblandad i ett.

Ovetjkins målfyrverkeri är hans totalt 19:e hattrick i NHL. Ryssen ligger nu lika med Peter Bondra, som tidigare ensam haft Washington-rekordet.

Tungt för "Henke"

En stjärna som hade en tyngre dag på jobbet var New York Rangers målvaktsess Henrik Lundqvist. "Henke" blev utbytt redan i första perioden efter att ha sett fem puckar passera förbi sig in i kassen i mötet med Toronto.

- Jag har inga ursäkter, vi hade ingen struktur och jag kom inte upp med de räddningar som krävdes. De är ett jäkligt skickligt lag som ser till att man får betala för sina misstag, i synnerhet i egen zon. Men det visade sig ju sedan att de går att tas med om man bara är lite mer noggrann med detaljerna, säger "Henke" till MSG:s tv-kanal enligt Aftonbladet.

"Henkes" Rangers kom ifatt till 5–5, bara för att tappa på nytt till förlust 5–8.

Flera svenskmål

Carl Gunnarsson, John Klingberg och Mattias Janmark gjorde sina första mål för säsongen i matchen mellan Dallas och StLouis, som slutade 4–2 till StLouis.

StLouis gjorde tre mål redan i första perioden, en ställning som höll sig ända till tredje perioden då Klingberg och Janmark reducerade för Dallas. StLouis höll dock undan och Vladimir Tarasenko lyckades göra lagets fjärde mål i mitten av perioden.

Nybildade Las Vegas-laget vann sin andra match med 2–1 efter förlängning mot Arizona.