Vinicius Junior, till höger, föll med sitt Real Madrid hemma mot Real Sociedad.

Real tappar mark mot Barcelona

Det går trögt för Real Madrid i ligaspelet. Först förlorade laget hemma mot Real Sociedad och därefter fick man se Barcelona ta ännu en seger och utöka avståndet till ärkerivalen till hela tio poäng.

|

Mot Real Sociedad började mardrömmen tidigt när gästerna fick en straff efter att Casemiro dragit ner Mikel Merino i straffområdet. Sociedads Willian José sköt säkert in 1–0 redan efter tre minuter.

Och det blev värre för hemmalaget. Efter en timmes spel fick Lucas Vazquez sitt andra gula kort och visades ut. I den 83:e minuten kunde också Rubén Pardo helt fri nicka in ett fint inlägg från José som innebar 2–0. Som att inte det var nog borde kanske hemmalaget ha tilldömts straff när Vinicius Jr kapades av Sociedads målvakt. Något som rörde upp känslorna hos Madridtränaren Santiago Solari.

- Om man inte använder VAR vid sådana tillfällen så förlorar man hela poängen med att ha det, sade Solari.

- Vi är alla människor som gör misstag men när man har möjligheten att se över bevisen igen och man väljer att inte göra det – det är väldigt svårt att förstå.

Real Madrid ligger därmed femma i La Liga – med blott nio segrar på 18 matcher och med tio poäng upp till serieledaren Barcelona. Ett Barça som slog Getafe på bortaplan med 2–1 efter mål av Lionel Messi och Luis Suárez.