Växjös Dennis Rasmussen blev matchhjälte.

Rasmussen frälste Växjö i första semifinalen

Växjö fick respass i kvarten mot Malmö i fjol. Nu möts de i semifinalen i SHL-slutspelet. Då höll Malmö på att skaka storfavoriten igen i den första semifinalmatchen. Växjö kunde ändå vinna med 3–2 till slut.

|

Det var en skräll modell större när Växjö förra året blev utslaget i kvartsfinal mot Malmö.

Och nu ställs de mot skåningarna igen, men denna gång i semifinal.

Då visade Malmö att de på nytt ville skaka den överlägsna seriesegraren. Växjö tappade nämligen en 2–0-ledning till 2–2. Men de skulle till slut ändå få sista ordet.

Supertalangen Elias Pettersson, som vann SHL:s poängliga men som har haft en lite trög start på slutspelet, inledde målskyttet tidigt i den första perioden. Sedan utökade Joel Persson efter en snygg soloprestation.

Växjö var på väg till tredje perioden med en betryggande 2–0-ledning. Då åkte man på en kalldusch i slutet av mittenperioden.

Malmös Frederik Storm tog vara på en retur och reducerade matchen med 32 sekunder kvar. I sista perioden kom kalldusch nummer två för hemmalaget. Frederik Storm klev fram igen och kunde med en volley sätta kvitteringen. Men Växjö replikerade relativt omgående genom Dennis Rasmussen som gav storfavoriten bäst start på den här semifinalserien.