Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carolinas Victor Rask satte två mål i matchen.

Rask tvåmålsskytt: "Hade bra fart idag"

Trots tre svenskmål förlorade Carolina mot Washington i NHL-ishockeyn.

Det första mötet för säsongen slutade 5–4, sedan Alexander Ovetjkin avgjort knappt två minuter in i förlängningen. Washingtons seger blev den första på fyra matcher på bortaplan, medan Carolina hade vunnit de senaste sex hemmamatcherna.

- Det var många år sedan Hurricanes spelade så här bra hockey. De ser riktigt pigga ut. Så det var starkt av oss att lyckas vända den här matchen, säger Washingtons Nicklas Bäckström till Aftonbladet.

Victor Rask gjorde matchens första mål efter drygt fem minuter i första perioden, och satte sitt andra mål halvvägs in i andra.

- Jag hade bra fart i dag, det var kul att få två mål, säger han efter matchen.

Elias Lindholm tog matchen till 3–3 i andra perioden.

Tränaren Bill Peters är nöjd med Rasks insats.

- Han har blivit mycket bättre, han har varit konsekvent bättre och det är vad vi väntar oss. Han har varit i ligan länge nog för att ligga på den nivån.

Avgörande assist

Bäckström noterades för två målgivande passningar, båda till kedjekompisen Alexander Ovetjkins. Den första tog matchen till förlängning, den andra assisten resulterade i det avgörande målet.

- Vi känner ju varandra väl och vet var vi har varann. Fast jag gjorde inte så mycket den här gången. Vid sudden-målet lämnade jag bara över pucken och sen tog han upp den från egen planhalva och avgjorde på egen hand. Som han brukar, säger Bäckström.

"Fortsätta jobba"

Washington är tvåa i Eastern Conference bakom Tampa Bay, Carolina tog sig upp på slutspelsplats tack vare poängen.

Lagen kommer att mötas fler gånger de närmaste veckorna.

- Vi vet hur de är, de har skickliga spelare men vi får bara fortsätta jobba, säger Rask.

Adrian Kempe gjorde sitt tolfte mål för säsongen när hans Los Angeles vann stort, 5–0, över Edmonton. Och Rickard Rakell gjorde sitt 15:e mål när Anaheim också vann med 5–0, mot Vancouver.