Marcus Rashford slår in straffen som tog Manchester United till kvartsfinal i Champions League.
Marcus Rashford slår in straffen som tog Manchester United till kvartsfinal i Champions League.

Rashfords iskalla straff knäckte PSG

Victor Nilsson Lindelöf och hans Manchester United gjorde som Ajax mot Real Madrid. En sensationell vändning på bortaplan – och är klart för kvartsfinal i Champions League. På tilläggstid sköt Marcus Rashford in straffen som gav 3–1 mot Paris SG.

ANNONS
|

United var på väg mot en hedersam 2–1-seger när domaren Damir Skomina klev in och tog en huvudroll. Han blåste straff för en hands sedan PSG:s Presnel Kimpembe – med ryggen vänd mot skytten Diogo Dalot – träffats på armen. Skomina studerade reprisbilderna och beslutet stod fast, trots väldiga protester från PSG-spelarna.

Fram klev Rashford, väntade lugnt och slog sedan – i fjärde tilläggsminuten – distinkt in bollen som snuvade Paris och den italienske veteranmålvakten på vidare spel. Åttondelsfinalen slutade 3–3 totalt över 180 minuter men United avancerade tack vare bortamålsregeln.

ANNONS

Ett nytt bittert slut för Buffon, 41, som likt Zlatan Ibrahimovic inte verkar få vinna Champions League.

En underbar stund för Rashford och alla Unitedsupportrar.

"Försökte bara hålla mig kall"

- Jag försökte bara hålla mig kall. Det är en av de saker du tränar på varje dag. Vi fick målet och vi gick vidare. Väntan innan jag slog straffen var förmodligen det värsta, men det är såna stunder du spelar för, säger Rashford till BT Sports.

Paris SG lutade sig mot 2–0 från besöket på Old Trafford. Och vad hände? Högerbacken Thilo Kehrer började med att skicka en galen bakåtpassning inåt planen utan att ha någon som helst koll på vare sig med- eller motspelare.

Romelu Lukaku högg direkt, snappade åt sig bollen, rundade Buffon och stötte in Manchester Uniteds ledningsmål redan efter två minuter. Lukaku var påpassligt framme och tryckte in ännu en boll sedan Buffon, den italienske målvaktsveteranen, till synes lättvindigt släppt retur på ett lurigt distansskott.

Dessvärre för United och Victor Nilsson Lindelöf hade Juan Bernat kvitterat på Kylian Mbappés framspelning innan dess – och United behövde ett mål till för att snuva PSG på kvartsfinalspel.

ANNONS

Vibbar från 1999

Det såg inte ut att komma i ösregnet på Parc des Princes – men United gav aldrig upp och så slog Rashford till. En sensationell upplösning, i klass med den när United i slutminuterna vände 0–1 till 2–1 och vann finalen mot Bayern München för snart 20 år sedan.

Aldrig tidigare har ett lag gått vidare i Champions League efter en inledande tvåmålsförlust på hemmaplan.

Prestationen blir än större med tanke på att managern Ole Gunnar Solskjær saknade åtskilliga spelare, inte minst mittfältsmotorn Paul Pogba som var avstängd.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel målskytt för PSG.

TT

ANNONS