New York Rangers Henrik Lundqvist i närkamp med Colorados Gabriel Landeskog.
New York Rangers Henrik Lundqvist i närkamp med Colorados Gabriel Landeskog.

Rangersvinst efter Lundqvists straffräddning

Colorados Gabriel Landeskog överlistade Henrik Lundqvist en gång i Madison Square Garden. Men New York-målvakten fick sista ordet. I straffläggningen räddade han Landeskogs försök och därmed var matchen över. 3–2 efter straffar var New York Rangers andra seger på sex matcher.

ANNONS
|

Det var en viktig vinst för New York Rangers, medger Henrik Lundqvist. Laget har inlett säsongen stapplande.

- Alla poäng är redan otroligt viktiga, känns det som. Om vi ska hänga med i racet måste vi ta alla vi kan, säger Lundqvist till Aftonbladet.

- Jag tycker att vi gör väldigt mycket bra. Utom mål. Det är det som saknas. Om vi kan göra tre per match i stället för två så kommer det att göra enorm skillnad.

ANNONS

Den svenska målvakten fick se landsmannen Gabriel Landeskog styra in dennes andra mål för säsongen i mittenperioden. Men i straffläggningen var det Lundqvist som var numret större, och med en benparad räddade han Landeskogs försök, och ordnade segern till hemmalaget.

- Jag tycker att vi har börjat säsongen helt okej, men i de två senaste matcherna har det gått sådär. Vi har en hel del nya killar och det tar ett tag att spela ihop laget, säger Landeskog till Aftonbladet.

William Karlsson gjorde samtidigt sitt första mål för säsongen när Vegas slog St Louis med 4–1. Karlsson, som gjorde 43 mål förra säsongen, fick därmed vänta till säsongens sjunde match innan den första pucken trillade in.

TT

ANNONS