New York Rangers med Henrik Lundqvist i kassen blev vinnare i Winter Classic.

Rangers vann årets "Winter Classic"

Buffalo tog "Winter Classic" till förlängning efter upphämtning 0–2 till 2–2. Då blev Buffalos Jacob Josefson syndabock. Hans utvisning öppnade upp för J.T Millers avgörande.

|

Över 45000 åskådare kom för att se New York Rangers möta Buffalo i den traditionella utomhusmatchen "Winter Classic" på ett soligt och krispigt Citi Field i New York. "Winter Classic" som dessutom fyllde tio år.

- Det blir inte mycket bättre än så här, sade Rangers Jesper Fast om inramningen till Viasat.

Hemmalaget fick en smakstart på matchen medan bortalagets svenska, för dagen toppluveprydda, målvakt Robin Lehner en betydligt tyngre. Knappt halvvägs in i den första perioden så hade Rangers gått upp i en 2–0-ledning. Först prickade Paul Carey, serverad av Jesper Fast, in ledningen bakom Robin Lehner. Sedan utökade Michael Grabner efter ett läckert förarbete från Kevin Hayes.

Buffalos vändning

Buffalo skulle dock börja äta sig i kapp. I andra perioden satte Sam Reinhart tidigt en reducering. Efter det var det bortalaget som förde spelet. Men kvitteringen lät vänta på sig till den sista perioden. Och den kom tidigt genom den finske backen Rasmus Ristolainen.

Tre perioder kunde inte skilja lagen åt utan matchen avgjordes i förlängning. Där blev Jacob Josefson syndabock när han drog på sig en utvisning. Då passade Rangers J.T Miller på att avgöra och ordna segern till New York Rangers.

- Vi tog för mycket utvisningar, då kom de tillbaka och de krigade på bra. Men i slutändan så tycker jag att vi var det bättre laget. Det var skönt att vinna, vi behövde poängen, säger Henrik Lundqvist.

"Man vänjer sig snabbt"

Det är en garvad målvakt som vet vad som väntar när det vankas matcher utomhus i kyla och lurigt ljus. Det här var hans fjärde raka seger i en sådan här typ av match.

- Det funkar bra, jag har gjort många matcher tidigare ute, det är inte så farligt. Det blir ett annat djup och ibland kan det bli svårt att bedöma situationer. Men man vänjer sig snabbt vid ljuset. Det är kul, säger han.