Daniel Rahimi ska addera tuffhet till Växjö.
Daniel Rahimi ska addera tuffhet till Växjö.

"Rambo" ska ge Växjö tuffhet

En stor stark ska ge Växjö musklerna för att lyckas hela vägen. Backtuffingen Daniel Rahimi – kallad för "Rambo" – blir guldkandidatens nye försvarsgeneral.

ANNONS
|

Växjö vann grundserien i SHL förra säsongen, men 2015 års mästarlag gjorde fiasko i slutspelet och åkte ut direkt i kvartsfinal mot Malmö.

En av analyserna som gjordes var att hårdheten saknades.

- Backsidan vår i fjol var otroligt rolig att jobba med, men vi kände under årets gång att vi kanske saknade den där som stod längst fram när det började blåsa lite snålt. Någon som kunde erbjuda andra skickligheter än bara spelet med puck. När Daniel dök upp på marknaden så kände vi att det var den försvarsgeneral vi ville ha, berättar tränaren Sam Hallam.

ANNONS

Skäl för smeknamnet

Landslagsbacken, tidigare i Linköping, ville tillbaka till SHL efter en säsong i schweiziska Davos och ser chansen att få vinna SM-guld i Växjö. Han har skrivit treårskontrakt.

- Jag tycker det finns en kontinuitet i klubben och trots att de är ganska färska på SHL-nivå har de redan samlat på sig erfarenhet med guld och så. Kan jag fylla en lucka som tidigare saknats är det bara kul, säger han.

Rahimi är känd för sitt tuffa och kompromisslösa spel. Han vann utvisningsligan sin senaste SHL-säsong och i landslaget kallades han för "Rambo" av förre förbundskaptenen Pär Mårts. Ett smeknamn han levde upp till i fjol när han spelade hela hösten i Davos med ett trasigt bakre korsband.

- Jag kommer att spela det spel jag alltid har gjort och hoppas kunna göra vårt lag bättre, säger 30-åringen vars lag premiärspelar på tisdagskvällen hemma mot fjolårsfinalisten Brynäs.

ANNONS

Fasth en nyckel

Växjö har adderat muskler och tuffhet även på forwardssidan i förre Skellefteåspelaren Martin Lundberg som flyttat tillbaka till SHL efter en säsong i farmarligan i Nordamerika.

Men det som också har fått Växjö att segla upp som en av de stora guldfavoriterna tillsammans med Frölunda är värvningen av landslagsmålvakten Viktor Fasth, tillbaka i SHL efter fem år utomlands.

- Han är en fantastisk spelare och har presterat på högsta nivå både i Europa och Nordamerika. Han har en välbehövlig rutin och kan ge ett lugn till laget. Som back underlättar det också att känna den där tryggheten att ha en bra målvakt, säger Rahimi.

TT

Fakta: Daniel Rahimi

Ålder: 30 år.

Meriter: VM-brons (2014), 42 landskamper.

Tidigare klubbar: Björklöven (2003-07), Manitoba Moose (2007-09), Rögle (2009-10), HV71 (2010-12), Linköping (2012-16), HC Davos (2016-17).

ANNONS