Roman Horak gjorde två av målen i Växjös tolfte raka SHL-seger på hemmaplan.
Roman Horak gjorde två av målen i Växjös tolfte raka SHL-seger på hemmaplan.

Rahimis "passning" bidrog till ny Växjöseger

Bästa hemmalaget gästades av starkaste bortalaget. Den här dagen var hemma bäst. Växjö 3–2-besegrade Brynäs efter förlängning och lade beslag på två nya viktiga poäng i SHL-ishockeyns toppstrid.

ANNONS
|

Rahimi hamnade direkt i händelsernas centrum då han lyckades med konststycket att både slå av sin klubba och spela fram till Växjös första mål i en och samma sekvens. Av Rahimis skottförsök blev intet, men pucken gled fram till Pontus Netterberg som satte Växjös ledningsmål efter 28 sekunder.

- Det är märkligt ibland. Jag hade tur i oturen, den kunde lika gärna ha hamnat på deras blad och då hade de kommit två mot en när jag var utan klubba, säger Daniel Rahimi till TT.

ANNONS

Brynäs vände

I andra perioden vände Brynäs matchen till sin fördel. Först ett bra powerplay som avslutades med att Nicklas Danielsson slog in en kvitteringspuck på tennis. Och i slutet av perioden kom även ledningsmålet då Brynäs satte upp ett snyggt anfall som avslutades av Emil Forslund.

Växjös svit av hemmasegrar i rad, som var uppe i elva, hängde i det läget på en skör tråd.

- Sviten är egentligen inget som man har tänkt på. Men nu har vi brutit förlustsviten på bortaplan och fortsätter att vinna hemma, vi är på gång, säger Daniel Rahimi.

Horak klev fram

Växjös poängkung Roman Horak fick stämningen i den fullsatta arenan (5750 åskådare) att närma sig kokpunkten två gånger om. Först satte han ett kvitteringsmål vilket blev första steget när Växjö skulle försöka krångla sig ur det ovanliga läge man hade hamnat i: underläge på hemmaplan.

- Det är viktigt för oss att hitta olika sätt att vinna, jaktkänslan, säger tränaren Sam Hallam.

ANNONS

Matchklockan tickade på och nådde 60 minuter utan att något av lagen hade förmått koppla segergreppet.

Men även de jämna matcherna måste sluta med att något av lagen vinner. I förlängningen klev Roman Horak åter fram, den här gången med ett mäktigt slagskott som ställde Brynäs målvakt Joacim Eriksson utan chans. Horaks skott utökade Växjös svit av hemmasegrar till tolv.

- Suveränt, Roman är otroligt viktig för oss. Vi har en god grund att bygga vidare på, säger Daniel Rahimi och ser med förväntan fram emot fortsättningen av säsongen.

TT

ANNONS