Växjös Daniel Rahimi. Arkivbild.
Växjös Daniel Rahimi. Arkivbild.

Rahimi: "Skönt när det lossnar"

Fjärde raka vinsten – och Växjö befäster sin fjärde plats i SHL-tabellen. 4–2 borta mot Linköping innebär att regerande mästarlaget nu är sju poäng över kvartsfinalstrecket.

ANNONS
|

Efter fjolårets SM-guld har Växjö haft en svängig säsong med en del tyngre perioder. Men nu när slutspelet närmar sig har smålänningarna vaknat till på allvar. I bortamötet med Linköping tog klubben fjärde raka vinsten.

- Det har varit ganska mycket upp och ned, men vi har hela tiden trott på det grundspel vi har och nu känns det som att det har börjat lossna, säger backstjärnan Daniel Rahimi.

ANNONS

Stark defensiv

Spelaromsättningen var hög efter SM-titeln och det har tagit tid att få ihop allt det nya.

- Det som genomgående varit bra är ändå defensiven och nu har vi även börjat få ordning på effektiviteten. Skönt när det lossnar även framåt.

Med sex omgångar kvar att spela har fyran Växjö skaffat ett försprång på sju poäng ned till Skellefteå under kvartsfinalstrecket.

- Vi siktar förstås på att behålla vår plats på topp sex och sedan går vi för guld igen. Men det är betydligt fler potentiella vinnare den här säsongen mot förra, säger Rahimi.

Galen serie

Ja, då gjorde ju Växjö närmast rent hus i slutspelet genom att ta hem samtliga matcher utom en.

- Nu är ju serien helt galen och det finns inget givet. Alla lag kan verkligen slå alla. Det ska bli en väldigt spännande och förhoppningsvis rolig vår.

ANNONS

För Linköping ser det tyngre ut. Laget åkte på stryk hemma för femte matchen i följd, men är ändå kvar som tia. En enda poäng före Brynäs.

- Jag trodde att vi skulle visa samma energi som hemma mot Djurgården senast, men vi började alldeles för lojt och det var tungt med 0–2 efter första perioden, säger assisterande tränaren Johan Åkerman.

Broc Little (comeback efter hjärnskakning liksom backen Eddie Larsson) och Derek Roy ordnade kvittering i mittakten.

LHC gick även för ett ledningsmål – men då kontrade gästerna skickligt in 3–2 genom Brendan Shinnimin.

- Synd att som det visade sig vara ett offsidemål skulle bli avgörande, säger Åkerman och skakar på huvudet.

Linköping försökte att trycka på i sista perioden, men lyckades inte överlista stabile Viktor Fasth någon mer gång.

I stället satte Erik Josefsson 4–2 i öppen bur på slutet.

ANNONS

- Fasth räddar oss när vi behöver det och är fantastiskt viktig för vår del, säger Daniel Rahimi.

TT

ANNONS