Rögles Taylor Matson jublar efter att ha gjort mål mot Örebro.

Rögle i fin poängform

Rögle bortabesegrade till sist favoritmotståndaren Örebro med 4–1. Och det formtoppade Ängelholmslaget som tagit poäng i sex raka matcher är nu uppe på slutspelsplats.

|

Örebro är alltså ett riktigt drömmotstånd för Rögle som bara förlorat ett av de senaste 13 mötena lagen emellan i SHL.

- Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men vissa spelsystem passar bättre mot andra. Och det blir väl ett litet mentalt spel också. Det är skönt att ha ett sånt motstånd ibland, säger Brithén som toppar den interna poängligan.

Efter 13 minuter inledde Rögle målskyttet när backen Kodie Curran satte en straff kyligt med en backhand mellan benen på Örebromålvakten Stefan Steen.

Har fått ursäkt

I andra perioden hettade det till ordentligt på isen och efter drygt halva matchen åkte Örebros Marcus Weinstock på matchstraff. Ted Brithén åkte ihop med Örebrospelarna Tom Wandell och Marcus Weinstock där den senare höjde axeln mot Brithén. Domarna Wolmer Edqvist och Mikael Sjöqvist bedömde detta som en huvudtackling och visade ut Weinstock för resten av matchen.

- Jag anser att jag inte ska behöva vara beredd på den tacklingen. Men han har kommit och bett om ursäkt så det är stort av honom att komma och göra det, säger Brithén.

- Men han fick väl lite hjärnsläpp där. Straffet får väl bli som det blir nu.

Veteranen Weinstock som inte hade missat en match på fyra säsonger, och spelat 298 stycken i rad, riskerar nu att missa en match för Örebro.

Flera som bidrar

Två minuter in i det numerära överläget utökade sedan Rögle ledningen till 2–0 när Taylor Matson satte pucken på nytt mellan benen på Stefan Steen. Men fem minuter senare reducerade Örebros Tylor Spink i boxplay med ett rappt skott som hittade in bakom Ville Kolppanen som fick chansen mellan stolparna.

Rögle lyckades hålla undan i tredje perioden när Örebro tryckte på. Och på slutet när hemmalaget tagit ut målvakten satte Linus Sandin och Kodie Curran 3–1 respektive 4–1 i tom kasse.

- I dag har vi flera killar som bidrar och gör mål. Det gör väldigt mycket för framtiden att man har fyra lines som går in gör sitt allra bästa i vartenda byte. Det kan ta ett lag väldigt långt, säger Brithén.

Läget är däremot tungt för Örebro som halkat ner på kvalplats.

Rättelse: I en tidigare version stod det felaktigt att det var säkert att Weinstock kommer att missa åtminstone en match.