Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rögle vann igen, den här gången med 3–2 borta mot Linköping.

Rögle har toppkänning efter ännu en seger

Sju segrar på de åtta senaste matcherna har förvandlat Rögle från ett jumbogäng till bara tre poäng från en tredjeplats i SHL. Dessutom har tunge centerstjärnan Mattias Sjögren gjort comeback – och levererade två assist när Rögle tog full pott fram till 3–2 borta mot Linköping.

16 poäng av 18 möjliga på sistone har inneburit ett rejält lyft för Rögle i tabellen.

Från jumbo upp till nia – och bara tre poäng från trean Djurgården.

- Det var lite jobbigt att se matcherna från sidan av i början när vi förlorade mycket. Samtidigt hade vi många svåra bortamatcher och det är klart att det satte sig på självförtroendet hos killarna. Men alla har kämpat vidare och nu har det lossnat, säger Mattias Sjögren.

Nästan ett års frånvaro

Han råkade ut för en allvarlig hjärnskakning under sitt sista år i Schweiz med Zürichlaget ZSC.

- Det var i mitten av december i fjol, så snart ett år sedan. Jag försökte spela igen i januari, men det gick inte. Sedan dröjde comebacken ända tills förra matchen mot Mora. Jättekul att vara tillbaka, men det är lite upp och ned i början, säger den 189 centimeter långa och 97 kilo tunga centerbjässen.

Innan Mattias stack i väg till först Ak Bars Kazan i KHL en säsong och sedan två med Zürich i NLA (guld i våras) spelade han två säsonger i just Linköping.

- Jag trivdes väldigt bra i klubben och vi gick till semifinal båda gångerna. Linköping ville ha mig tillbaka, men jag kände att jag ville hem till Skåne igen.

Och nu såg han med två assist till att gamla klubben fick stryk för åttonde gången de nio senaste omgångarna.

- Varken jag eller laget gjorde egentligen någon höjdarmatch, men det är ändå skönt att få med sig lite poäng för egen del och viktigast var förstås att vi vann till slut. Det kändes lite speciellt att möta LHC.

Faller nedåt

För östgötarna har formen med andra ord varit motsatt Rögles. Laget skaffade sig en fin svit på åtta raka vinster hemma och toppade tabellen. Men nu har man rasat rejält.

- Vi leder med 1-0 och har chanser att öka på, men är för ineffektiva. Powerplay är en stor akilleshäl för oss för tillfället, suckar tränaren Tommy Jonsson.

Inte ens numerärt överläge i fem minuter efter Daniel Widings matchstraff hjälpte för att överlista gästernas målvakt Ville Kolppanen.

I hemmaburen stod Jacob Johansson – med honom mellan stolparna har Linköping förlorat samtliga åtta gånger i höst.

Joe Whitney kvitterade till 2–2 på slutet – men sedan tog det bara en dryg minut innan Daniel Zaar lyfte in segerpucken.

- Vi har ett väldigt intressant lag och visar att vi vill vara med och slåss lite högre upp den här säsongen, menar Mattias Sjögren.