Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Jönsson och Cold Play.

Räddningsinsats av debutanten Jönsson

Henrik von Eckermann misslyckades och för Malin Baryard Johnsson gick det inte bättre. Hopplandslaget var mycket illa ute i lagtävlingen i ryttar-VM. Den första livlinan sträckte Fredrik Jönsson ut. Nu hänger det på Peder Fredricson.

Fredrik Jönsson hade sannerligen pressen på sig när han kom in på Cold Play. Efter von Eckermanns åtta fel och Baryard Johnssons nio var VM-debutanten piskad att lyckas. Helst gå felfritt, som mest få ett nedslag.

Det stannade vid det senare – och Sverige är med i kampen om en plats bland de tio nationer som rider om medaljerna och de sex OS-platserna på fredagskvällen.

- Jag är irriterad på rivningen, men som helhet är jag nöjd. Det var bra med ett bra resultat, för det behövdes. Jag tänkte bara på vad jag skulle göra själv. Det är alltid press när man rider i lag och det är ännu mer i ett VM, men man ska inte tänka på att det måste gå på ett visst sätt för då tänker man på något annat än vad man ska göra, säger Jönsson.

Bonus för honom: 7,23 fel gör att han är med i fajten om en plats i din individuella finalen.

Förutsättningarna i laghoppningen kan fortfarande förändras rejält, åt båda håll. Ännu en felfri runda eller möjligen ett nedslag av Peder Fredricson på Christian K och Sverige kan räkna med final.

Mary Lou i vattnet

Först ut av svenskarna i Mill Spring klev Henrik von Eckermann och Mary Lou i vattengraven och rev ytterligare ett hinder. Åtta fel lades till tidshoppningens 3,20 och redan efter två omgångar står den svenska världsfyran på 11,20 fel.

Malin Baryard Johnsson visste vad som gällde när hon kom in på Indiana.

- När Henrik hade åtta fel var jag tvungen att sätta något bra, säger hon.

Och det såg länge ut att bli "något bra", till och med något riktig bra. Baryard Johnsson drev säkert Indiana över hindren i hettan.

Två sena rivningar

Med tre hinder kvar var hon på väg mot en "nolla". Då kom rivningarna i dubbelkombinationen och åtta fel.

- Jag vet inte. Hade jag ridit igen hade jag gjort på samma sätt. Det är en svår kombination. Jag tycker jag får till det bra hela vägen, hon är lugn och superfokuserad, men det är en svår bana visuellt. Det är en ganska lurig distans in.

- Jag kan inte förklara varför hon river, mer än att det är svårt, säger Baryard Johnsson.

Efteråt var hon djupt besviken.

- Det här duger inte till. Det räcker inte. Det är inte bra nog, tyvärr, säger hon.